Felépíthették az agyiptomiak a Nagy piramisokat?
Mikor a szakértők is keresik a szavakat hogy az igazság valós tényeken nyugodjon. 🤔
Nézd meg, mekkora ez a kőtömb
Ahhoz, hogy 20 év alatt felépítsék Egyiptom nagy Piramisát, több száz mérföldet kellene kivonniuk, szállítaniuk, átkelniük egy folyón, felemelniük és elhelyezniük egy tucatnyi tömböt
Ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra, 3 km-es rámpának kellene lennie, hogy 150 m magasra érjünk anélkül, hogy túl meredek
2 millió 500 ezres blokk van.
Sokak szerint nehéz módszerekkel és felszereléssel sem lehetséges.
Masszív fejlett mérnöki munkát használtak a távoli múltban, ehhez semmi kétség.
Probaltak rekonstrualni, a jelenlegi technika alkalmatlan egy alap piramis mását is létrehozni mert összedől(t). Ha a mai technika alkalmatlan rá, akkor mi is a kérdés ???
Szerintem a tudósok sok mindet tudnak és értenek, de valószinű hogy nem szabad nekik elmondani az igazat.
Kérdező! Azt, hogy nem találsz dolgokra magyarázatot, ha mégis, felfogni képtelen vagy, nem érdemes úgy fogalmazni, hogy a "tudósoknak nem szabad elmondani az igazat". A tudós második célja az elmondás (az első a kutatás), és senki nem kötheti meg a kezét. Vagy arr is van ötleted, ki a tiltó és hogyan éri el célját?
A mai technikával a Kairó melletti nagy piramisokat bármikor lehet reprodukálni, csak senki se akarja. Azonban sokan próbálják kitalálni, az AKKORI technikával hogyan csinálhatták. Konkrétan erről a háromról pontosan tudják, honnan vitték oda és hogyan. Tudják, mennyi idő alatt épültek, hány ember dolgozott rajta. És sok alternatívát vázoltak a lehetséges módokra. Vannak közöttük természetesen agymenések is. Vagy azért, mert nem tudták kiszámolni, mit is jelent a feltevésük, vagy feltűnési viszketegségből vagy e kettő kombinációjából. Egy sajnálatos magyar változatot, amely meg is jelent díszes kiadásban, volt szerencsém cáfolni. Nem volt nehéz, a segédeszköz problémásabb volt, mint a kő, amit fel kellett juttatni.
Kizárt dolognak tartom, hogy az ókoriak.
Megnéztem egy erről szóló dokumentumfilmet, és a sok hülyeség, ilyen olyan térképészeti alakzatok mellett mutattak egy olyat, hogy az már az én érdeklődésemet is felkeltették.
A tömböknek a lapjai nem sík lapok voltak, hanem hullámok vannak bennük, hogy ne csúszkáljanak egymáson. Eddig ebben semmi különleges sincs, viszont ezek a lapok úgy vannak egymásra illesztve, hogy még a vizet se engedik át...
Hogy tudott legyártani valaki olyan régen ilyen pontossággal bármit is? Gondoljatok már bele, MA SE TUDNÁK MEGCSINÁLNI.
Hullámok, mélyedések amiknek az amplitúdói 1cm-en belül vannak, és a ráfekvő vagy alatta lévő következő tömb, HAJSZÁLPONTOSAN ILLIK RÁ, követi annak hullámait.
Jobban most nem tudom elmagyarázni.
Ilyet ma se tudnak csinálni, maximum öntéssel fémből.
Na?
Megjegyzem ez nem mindegyik piramisra jellemző, csak néhányra a világon szétszórva.
Szerintem volt egy másik civilizáció az ókoriak előtt, amely sokkal fejlettebb volt nálunk.
Mégis mi más magyarázat lenne?
AHHA, söt az ókorban nem is létezett még a háromszög, meg a piramisforma. Ezenkívül tuti hogy sokkal korábbi korszakból van egy szuperfejlett civilizációtól, pontosabban a kökorszakból van, mert az egész piramis köböl van, méghozzá öntött, kovácsolt köböl, és azokat a hullámokat UTÓLAG faragták bele, mikor már állt az egész piramis.
Teljesen igazad van, ma is képtelen az emberiség két felületet összecsiszolni, sose tudtuk, és sose fogjuk tudni megcsinálni, hiszen két felületet lehetetlen egymáshoz illöen megmunkálni és összecsiszolni. Ezt valóban csak fémböl tudjuk kiönteni, DE akkor ki készítette az öntöformákat????????????
Csak nem egy még ösibb fejlett civilizáció? Vagy az univerzum kezdete óta megvannak, és egy földönkívüli intergalaktikus civiliuzáció hagyta ránk?
Minek lett ez a kérdés újra kiemelve?
Megint az kell, hogy a kedves kérdező legutolsó felvetéseit valakit pontról pontra megcáfolja?
"Kizárt dolognak tartom, hogy az ókoriak."
"Megnéztem egy erről szóló dokumentumfilmet, és a sok hülyeség, ilyen olyan térképészeti alakzatok mellett mutattak egy olyat, hogy az már az én érdeklődésemet is felkeltették."
Nem koherens amit leírtál.
"A tömböknek a lapjai nem sík lapok voltak, hanem hullámok vannak bennük, hogy ne csúszkáljanak egymáson."
Az összesnek kivétel nélkül?
Tán szétbontottad a piramist fiam?
"Eddig ebben semmi különleges sincs"
Pontosan.
"viszont ezek a lapok úgy vannak egymásra illesztve, hogy még a vizet se engedik át..."
Ezt pont nem hiszem el.
De gondolom több száz év errózió is semmi.
"Hogy tudott legyártani valaki olyan régen ilyen pontossággal bármit is? Gondoljatok már bele, MA SE TUDNÁK MEGCSINÁLNI."
Nem hogy ez nincs is így és ma is megtudnánk ezt csinálni, hanem:
"HAJSZÁLPONTOSAN ILLIK RÁ"
Nincs ilyen és soha sem volt.
Szerintem nem kellene ezerszer kiemelni ezt a baromságot, mert te magad sem tudod miről beszélsz.
"Jobban most nem tudom elmagyarázni."
Hát köszönjük, de csak állítani dolgokat bizonyíték nélkül nekünk magyarázhatsz addig is, amíg megöregszel.
"Ilyet ma se tudnak csinálni, maximum öntéssel fémből."
"Na?"
Gyenge próbálkozás.
"csak néhányra a világon szétszórva"
Egyikre sem.
"Mégis mi más magyarázat lenne?"
Mondjuk aktuális bizonyíték plusz az is kellene, hogy ismerd a témát.
Láttam arról videót, hogy egy darab piramisban lévő kőtömb mellé beállt a világ 3 legnagyobb homlokrakodó bányagépe (egymás mellé) és alányúlva egyszerre kezdték emelni. A 3 gép 45fokba emelkedett fel, de a kő meg se mozdult. Megnézném, hogy azt a homokba, vízzel áztatott úton elhúzza valaki és még utána simán felviszik körbe.
Mese, mese, meskete!!! Az "okosabbak" már nagyon régen kiszámították, hogy az ún rámpának a tömege sokkal nagyobb lenne, mint maga a piramis! Az biztos, hogy a "három nagy piramis" valamint a Szfinx az utolsó jégkorszak elött épültek, rejtély, hogy milyen technikával (piramisok)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!