Az agyunkban történik minden tapasztalat?
Figyelt kérdés
Nem is ez a fő kérdés..Ha az agyunkban történik minden tapasztalás, pontosabban a tudatban,amit az agy hoz létre(mármint a tudatot.. ki tudja hogyan hozza létre, és a tudat nem anyagi de ez mindegy..szóval a kérdés honnan tudjam hogy van ténylegesen külső világ, és nem csak az agyban létezik, mint az álom is? Sőt honnan tudjam hogy egyáltalán az agyban történik-e, mert ugye az agy szintén egy tapasztalat, ami az agyban jelenik meg. Nem tudom érthető-e mire gondolok. Ha nem megpróbálom jobban leírni.2021. okt. 18. 20:51
11/15 A kérdező kommentje:
Érdekesnek találom
2021. okt. 20. 23:00
12/15 anonim válasza:
Csak most találtam meg a kérdést, és lehet kicsit off lesz, de bennem az a kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy akkor pl egy ájulásnál mi történik?
A külvilág felől nem jön inger, vagy legalabb is az érzékszervek/agy nem közvetíti a tudatnak? De akkor is elvileg valamit tapasztalni kene az embernek nem? Vagy azért tűnik "képszakadásnak" mert fizikai input nélkül megszűnik az időérzék is?
13/15 Grimfox válasza:
Nem kell ehhez ennyire extrém helyzet. A sima éjjeli mély alvás is ilyen. Ugyanúgy lekapcsol a tudatos én, és a tudattalan egy jelentős része is. Magas szintű meditációnál, ahol az üresség elérése a cél, ott ezt az állapotot idézik elő, csak a tudatosság egy bizonyos része még ilyenkor is megmarad, bár csak megfigyelőként. Amit ilyenkor tapsztal az ember, elzárva a külső, és belső ingerektől is, az az elme legmélyebb része, mondhatni magja. Maga a meditáció nem áll itt meg, ezen az állapoton is túljut, de az elme legmélyebb részét ilyenkor tapasztalat formájában ismeri meg a meditáló. A különbség az ájult, és eközött a mély meditatív állapot között csak a tudatosság egy részének megtartása.
14/15 anonim válasza:
Olvasd el balogh bélától az a végső valóság című könyvet.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Elolvastam. Nem lettem sokkal előrébb. Azt amúgy is tudtam intuitíve vagy nem tudom hogy, hogy a tudat meg az elme nem az agyból születik.
2021. okt. 24. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!