Ha vágyakból születünk miért kéne kikerülni úgy a szamszárából, hogy nem próbáljuk ki a vágyinkat?
#9 Nem egyszerre gondoltam. :) Az azért betenne rendesen. Arra gondoltam, hogy akkor ha egyszer van egy vágy, akkor onnan elindul egy lánc, és akkor mitől lenne vége? Vágy - vágy tárgyának megszerzése - új vágy - új vágy tárgyának megszerzése...stb. Akkor ennek mitől lenne vége?
Vagy azzal, hogy akkor nem megyünk a tárgyért, de akkor így a fentiek szerint nem szűnne meg a vágy se. Vagy úgy, hogy nem lesz új vágy. Mondjuk azt nem tudom, hogy kell...
Egy idő után látnád, hogy minden tárgy egy tárgy, itt nem arról van szó, hogy menj csövesként és házad se legyen, azért ha már így ezoba vagyunk, az anyagi testednek télen jó az a fűtés, de nem kell ragaszkodni hozzá, bár a régiek még istenként is tisztelték volna a fűtést lehet :'D
Vagy amikor csikar a hasad, lehet az a vágyad hogy a budin legyél de ennek van létjogosultsága, mit a 10. rolls roycnak, persze birtokolhatsz, de a viszony a lényeg itt hozzá, nyilván a haverokkal is megissza az ember hétvégén a pár sört, de ne az legyen, hogy erről szól az életed, hogy a sör.
Ugyanígy érzések, érzelmekre is lehet függő valaki, nem mindegy hogy szereted a párod, vagy csak kell valaki :D
Meg ugye nem árt tisztába lenni, hogy általában minden mulandó aminek volt kezdete, meg ugye bizonyítás bizonyítás, tapasztalás :D
Hát nem is ilyen vágyakra gondoltam, és a vágy tárgyánál se feltétlenül fizikai tárgyra.
Csak nem hiszem, hogy van olyan pont, ahol hátra lehetne dőlni, hogy na, akkor én már mindent láttam, mindent tapasztaltam, semmi új nincs a nap alatt, és hátra lehet dőlni. És mivel ilyen nincs (vagy legalábbis én nem hiszem hogy van), addig vágy is kialakulHAT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!