Ha vágyakból születünk miért kéne kikerülni úgy a szamszárából, hogy nem próbáljuk ki a vágyinkat?
Szerintem ki is kell.
Anélkül hogy lehet elengedni ha még sem fogjuk.
Pl az íj és a nyíl.
A vágyaink a vessző meg kell fogni hogy megismerjük az ideget meg kell feszíteni, hogy érezzük. Máj elengedjük, hogy ujját ragadjunk a kezünkbe.
Az ideget nem huzhatjuk túl, S nem lehet túl laza. Hisz az egyiker akkor nehezebb elengedni (függőség), a másikkal meg nem éri el a célt.
Jó nyomon vagy,Kérdező. Buddha négy nemes igazsága: 1. A létesülés szenvedés, 2. a szenvedés oka a vágyakban van 3. a vágyak megszüntetésével a szenvedés megszűnik 4. ennek útja a nyolcrétű nemes ösvény
(Nem könnyű, viszont nehéz... :) a nyolcrétű nemes ösvény lényegében kifejti, hogy lehet a Buddha-tudatot elérni (és a szenvedést megszüntetni) Tökéletes szemlélet, gondolkodás, beszéd, cselekedet -
szóval nem könnyű. De hajrá!
És olyan nincs hogy nem alakítunk ki újabb vágyat? Azt csak úgy lehet, ha a vágy tárgya már egyszer a miénk volt?
Nekem így ez egy picit végtelen dolognak tűnik...
#8 Nekem is
De lehet csak másképp kell érteni a vágyat.
Az eredeti nyelven lehet hogy más szóval is hasonló.
Én sem vágytam néhány dolgra mégis úgy alakult, hogy lett... De jó hogy lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!