Azok, akik mágiában, meg manifesztációban, meg vonzásban és egyéb tudományosan cáfolt, de legalábbis nem elfogadott dolgokban hisznek?
20. Ezt amúgy bizonyítani kell? Hogy mondjuk egy kapcsolatba hasonló emberek vannak? Vagy te azzal a rohadt ri*anccal jössz össze akit annak tartatsz, nem azzal a normális lánnyal akivel kijössz?
Vagy most komolyan azt várod, hogy egy GYK kérdésre előkeressek szakirodalmakat? Nekem erre nincs időm, ezért írtam oda, hogy olvasd el tudományos alapon, nekem arra nincs időm, hogy megkeresgessem neked, bár te lehet olyan tökéletes ember vagy, hogy fejből tudod az összes ismereted forrását?
Te szándékosan akarod keverni a dolgokat, igaz? Egyrészt, az, hogy mi számít "hasonlónak" pszichológiailag egészen más, mint amit te itt akarsz állítani. "rbanc" meg nem rbanc, más nincs is, ugye? Mert azt mondhatnád, hogy introvert az introvertel, máris eljutnánk a femina szintü pszichológiág, de azt meg azonnal lehetne cáfolni, hogy az introvertek az introverteket vonzanák, hiszen számos ellenpélda van, sőt.
"A vonzás törvénye egyszerűen megfogalmazva: minden gondolat valósággá válik. Azt a dolgot, amelyre gondolsz – legyen az akár jó, vagy akár rossz – vonzod magadhoz, és így elérheted. Ha az ember túl sokat gondol rosszra, akkor gyakrabban történnek vele rossz dolgok, ezért jó, ha pozitívan gondolkodunk, mivel a jó dolgokat ugyanúgy magunkhoz vonzhatjuk, mint a rosszakat."
Nem vonzol semmit a gondolataiddal. Önmagában a gondolatokkal semmit sem "vonzol" magadhoz. A gondolat, miszerint szőkére fested a hajad, ha eljut a megvalósításig, akkor olyan embert, akinek erre van affinitása, "bevonzhatod". De nem a vonzás törvénye érvényesült, és nem az, hogy te a gondolataid erejével magadhoz vonzottad azt, amit szerettél volna. A szőke hajad volt, nem a gondolatod.
Nos, azt megértem, ha hinni akarsz ebben a blatant bllshitben, de azt nem szeretem, ha valaki képtelen legalább az átlagos, 100 IQ-t megütő érveket használni úgy, hogy közben vitatkozni akar. Vagy összeszeded magad fiam, vagy ne is erőlködj
Hoffman és Weiner 12 olyan jellemzőt gyűjtött össze kutatásában, melyek alapján vizsgálható egy pár összeillése. Ezek:
társaság iránti igény,
extroverzió-introverzió,
az aktivitás szintje,
neveltetés, intellektus,
az érzelmek intenzitása,
képesség a boldogságra,
idealizmus,
spontaneitás,
libidó,
esztétikai érzék,
anyagiasság.
Szerintük legalább négy területen szükséges az összeillés ahhoz, hogy a kapcsolat jól működjön. De minél több területen mutatható ki a hasonlóság, annál jobb.
24
Ez a wikipedia szócikk, és elég régóta foglalkozom ezotérikus emberekkel, hogy tudjam, ki-mit ért alatta. Ismerem a te fajtád is, aki magát a hülyeséget racionalizálni próbálja, egyik legtipikusabb példája ennek a fajta racionalizációnak a kvantum fizika belekeverése. Az áltudományok egyik legfontosabb ismérve pont ez, a tudomány dolgait elferdítve, úgy tálalni az egészet, mintha az tudományosan megalapozott lenne.
23
Igen, és? Összeillés nem azt jelenti, hogy "hasonló a hasonlóval". Hanem az, hogy kinek-mi tetszik. Én extrovertáltként az introvertált lányokat kedvelem, ahogy nagyon sok lány kedveli az extrovertált pasikat. Nagyon, rettentően abszurd dolgot próbálsz itt előadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!