Mantra és mudra? Arra gondoltam, hogy amíg mondom a mantrát és az egyik kezemben van a számoló (mála), addig a másik kezemmel végezhetnék egy mudrát. Ez jó ötlet? És ha igen, akkor melyik mudrát ajánlod?
A mudrák nagyobbik része két kézzel végzendő, mert az energiacsatornák, amiket ilyenkor zársz, vagy összekapcsolsz a két kézen eltérő pólusúak. Hiába néz ki ugyanúgy mindkét kézen a mudra, mégsem teljesen ugyanolyan a kettő. Nézz utána az ujjakhoz rendelt elemeknek, és hogy melyik kézen melyik milyen pólusú.
Ha találsz olyan mudrát, amit egy kézzel kell végezni, és passzol a meditációd céljához, akkor valószínűleg haszálható.
#1. Közben ez nekem is eszembe jutott. Arra gondoltam, hogy felveszem a mantrát, ahogy mondom - mármint rögzítem a hangot - és 108-at elmondok, így akkor nem szükséges a mála sem. Amikor végzek a 108-cal, azt jelezném pl csengettyű szóval és indulhat a következő kör.
Tulajdonképpen dháranit mondok (most épp) és mire végzek 108-cal, az kb egy óra.
Akkor nem szokták a mudrákat a mantrákkal kombinálni?
Itt találtam most egy leírást:
De biztos van még több leírás is. Akkor nem csak nekem jutott eszembe.
#4. Nem érted. Mondanám is a mantrát, csak közben hallgatnám is, mivel a felvétel az azt a célt szolgálná, hogy meglegyen a 108, hogy tudjam hogy mikor van vége a 108-nak.
Tehát a felvétellel kiváltanám a málát, így mindkét kezemet tudom használni a mudrák végzésére, közben pedig tudom mondani a mantrát vagy dháranit.
De úgyis csinálhatom, hogy lemérem, hogy egy mantara meddig tart és akkor kiszámolom, hogy mondjuk öt óra alatt hány mantrát mondok el és akkor nem szükséges a hangfelvétel. De a hangfelvétellel szerintem pontosabb lenne.
Amúgy valószínűleg vannak olyan mudrák is, amit egy kézzel is lehet tartani, hiszen vannak olyan szobrok, amelyek olyat ábrázolnak, hogy az egyik kéz x mudrában van, a másik meg y tartásban.
Csak most nincs időm utánanézni, majd később esetleg.
#9. Igen, vannak olyanok is.
Az egy kézzel tarthatónak kell majd utánanézni. Hátha van olyan is.
Ha pedig nincs, akkor ott a 2 másik lehetőség.
Nagyon örvendetes, hogy ezek eszembe jutottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!