Sose halunk meg.
Van egy részünk ami nem született, hanem van. Annál a résznél értelmezhetetlen a halál.
Végülis a test sem hal meg, csak átalakul.
„Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy” (Prédikátor 9:5, 10)
A seol egyszerűen az a jelképes hely, ahová az emberek a haláluk után kerülnek. A halottak nincsenek tudatuknál, és semmit nem tudnak tenni.
De a jó hír, hogy ez az állapot nem marad majd így örökre.
„Eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják [Jézus] hangját, és kijönnek” (János 5:28, 29).
Isten „letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé” (Jelenések 21:4). „Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét” (Ézsaiás 65:21).
Nem tudom, miért lett alacsony de nekem tetszett.
De a seol, nem az ún. Alvilág, mint a görögöknél?
Az ember meghal S testét eltemetik, elhangolják. A föld mélyébe, egy uregébe helyezik.
Nekem legalábbis így jött le.
Csak úgy a misztika nélkül letisztítva.
Minden ember meghal, testük a föld mélyére kerül. Ez Hádész birodalma.
A menny meg a hasonlók inkább a lélekről szól. Vagy az indiánok hitében minden a Nagy szellemből ered, s egy nap oda is tér vissza.
Míg a test, a körforgás nagyobb részévé válik. Elpusztul-lebomlik- tápanyag-fű-novenyevő-ragadozó stb.
Isten létezik, aki egy kimondhatatlan nagy szervező, az energiavilágot teljes egészében uralja - pozitív értelemben.
Neked viszont - előrelátó módon - az életedre szabad döntési jogot adott. Az állandó megújulás, jobbulás lehetőségét a reinkarnációval biztosítja. Te határozhatod meg saját utadat itt a Földön, amellyel a test elmúlásával a lélek útját “programozod”.
26 azok akik a mátrix világát képzelik valósnak. Azok Istent egyszerűen (Fő)Adminnak nevezik. Az angyalok/démonok a rendszer gazdák.
Bár én Istent az életnek nevezném. Az amiből minden élet ered. Ezért lehet atyának vagy teremtőnek nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!