Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi van a halál után?

Mi van a halál után?

Figyelt kérdés

2021. okt. 4. 20:55
1 2 3
 11/27 zoltandudas ***** válasza:
61%
A kérdés jogos. Ugyanis, ha van egy esemény,pl. a meghalás, akkor az viszonylag hamar lezajlik.Gondolom, a kérdező az érintett objektum sorsa iránt érdeklődik. Ez elég jól meghatározható. A kérdés azonban bizonytalan, mert a "van" kifejezés az esemény utáni pillanatnyi állapotot jelenti. Ez egy "pillanat felvétel" a nevezett esemény utáni történésből.Ezért akkor lehet megválaszolni, ha a "van" kifejezést pl. a "történik" kifejezésre cseréljük ki. Ez már folyamatot jelez, és a kérdés így megválaszolható. Nos, meghalást követően, gyökeresen megváltozik az objektum viselkedése. Az összes működő funkció leáll, és az összetevő részek (szervek-sejtek-molekulák-atomok) bonyolult kapcsolatai megszűnnek, szétesnek.Ezt követően már csak molekulák és atomok maradnak meg, de már összefüggéstelen halmazt alkotnak.A történésnek ebben a szakaszában az életnek már nyoma sincs, de a történésnek nincs vége. A molekulák és atomok, melyek az élő testben voltak korábban, most egyéb természeti törvényeknek engedelmeskednek. Még később az aktuális természeti törvények helyébe újabb természeti törvények lépnek. Pl. évmilliárdok múlva a Földünket, esetleg a táguló Nap elnyeli, ekkor már a molekulák is szétesnek, sőt az atomok egy része is megváltozik, pl. plazma állapotba kerülnek. Még később előfordulhat, hogy az egész Naprendszerünket a Galaxisunk középpontjában levő "FEKETE LYUK" szépen felzabálja. Ekkor az eredeti atomok, melyek az élő szervezetben voltak, összeomlanak és a mérhetetlen erős gravitáció hatására az atom összetevői is egymásba nyomódnak, és az atom eredeti formájában megszűnik létezni és lesz belőle valamiféle ismeretlen anyag, mely tömeggel rendelkezik. A fekete lyuk mérhetetlen gravitációs étvágyával felfalja akár az összes Galaxist csillagostól bolygókig mindent. És ekkor!!!!!! elér egy olyan erős gravitációs erőt, hogy korábbi atomokból keletkezett ismeretlen tömeg FELROBBAN és az összes ENERGIÁVÁ alakul át, mely különböző sugárzások formájában szét terjed az UNIVERZUMBAN. Nem ismerős: E=mc2. A tömeg átalakul energiává. És az nem olyan, mint az ŐSROBBANÁS?Vagyis így keletkezett az ősrobbanás, mely létrehozta a mai Univerzumunkat? Lehet, hogy így egymás után, vagy egymás mellett!!!! több univerzum is létrejöhetett? Ha így történne, akkor ma is létezne egy időben több párhuzamos univerzum, melyek között az átjárás időutazásnak felelne meg. Az egész világrendszerben ezek a folyamatok újratermelődnének, és végtelen ciklusok követnék egymást. Hát eljutottunk a nagy kérdéshez: HOGY MŰKÖDIK A VILÁG? És ezt megválaszolja a feltett kérdést: Mi van a halál után? (Mi történik a halál után?)
2021. okt. 5. 03:19
 12/27 anonim ***** válasza:
52%

Bocs utolsó majd holnap. Amúgy nem nem jogos a kérdés.

Ez a gyk ezo egyik leggyakrabban felmerülő kérdésekse... S e miatt egyre feleslegesebb. (Kb mint a léteznek e UFO-k)

Fogom sincs hányra válaszoltam már de elég egy évre visszamenni, hogy halvány lila sejtelme legyen az embernek az egészről...

Ateistától, az összes valláson át minden is van.

De egyszerűsítve

"hasonló kérdések" klikk vagy https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=hal%C3%A1l

2021. okt. 5. 03:29
 13/27 anonim ***** válasza:
2021. okt. 5. 03:30
 14/27 anonim ***** válasza:
64%
Bocsi utcsó, de nem vagy admin, hogy megszabjad ki milyen kérdést ír ki. Lehet, nem tetszettek neki azok a válaszok, stb. Itt már semmit se lehet kiírni?
2021. okt. 5. 08:00
 15/27 anonim ***** válasza:
33%

Nem nem vagyok, és nem nem szoktunk utánna nézni, hogy van e már ilyen kérdés...

Ha admin lennék se törölném, már most feleslegesnek tartom, hát még az aki ezt csinálja...

Jelenteni se jelentettem....

De #11 is hasonlóan érezhet.. a válasza alapján.

2021. okt. 5. 09:39
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz mint az élet előtt...
2021. okt. 5. 13:16
 17/27 anonim ***** válasza:

Na beszallok, a buliba

Összefoglalva a túlvilágot az ateista semmin kívűl ugyan úgy képzelik. Csak a bejutás változik helyenként.

De a görög Olumposza az istenek országa, a keresztény Mennye, a skandináv mitológia Vallhallája és a Nirvána kb ugyan azzal a díszlettel rendelkezik. Fénylő pompás valami. Ami a lélek vagy a szellem befogadására hivatott.

A másik része, az alvilág, a pokol, Hél birodalma, a buddhistáknál nem tom mi. Is hasonló. De lényegében az eltemetett testre utal mélyen a föld alá, mely porrá/hamuvá válik.

A reinkarnáció az egy egész jó csavar a léleknek több ideje van megérni a felvilághoz. S nem az alvilágba rothad, ég és szenved. Vagy tudom is én hogy milyen borzalmakat találtak ki egyesek.

A semmi igazából hasonlít a reinkarnációhoz. Csak annál előtte sem leteztél és utánna sem fogsz. Egy élet a legfontosabb, a mostani. Ne azért légy jó mert a túlvilági életedet akarod jobbátenni, hanem tedd jobbá a mostanit! Légy szabad, élj a mának. Élj a mostban.

Én ezt is el spirizném. De minek?

Az összes számomra fontos tanítást összefoglalja az ateistának tartott nézet.

2021. okt. 5. 14:14
 18/27 anonim ***** válasza:
52%
Tudjátok miért a mostani életetek a legfontosabb? Mert most élünk, nem így van? És hogy ha lesz még élet a halál után? Fontos? Akkor majd az lesz, nem? De. Személy szerint el tudom mondani mi lesz: eggyé válsz mindennel. Olyan leszel mint a levegő, de te leszel a föld is a tűz is és a víz is. Nem fogsz érezni fájdalmat, csak nyugi lesz. Aztán ha nem voltál beképzelt hitvány, akkor újrakezdheted férfiként. Ha az voltál akkor újrakezded nőként. De ha azután is az leszel, akkor valamilyen állatként fogsz, és ha majd képes leszel felülkerekedni azon ami változik, akkor újra lehetsz ember. De ezt emberként is gyakorolni kell, legalábbis neked is jobb lesz ha megtanulszigazságosan élni, és nem azt mondani ami más, hanem ami igaz, valós. Mindent összevetve ez az, ami van az életután.
2021. okt. 5. 23:25
 19/27 anonim ***** válasza:
52%
Bocsi, a halál után.
2021. okt. 5. 23:25
 20/27 anonim ***** válasza:

"el tudom mondani mi lesz: eggyé válsz mindennel. Olyan leszel mint a levegő, de te leszel a föld is a tűz is és a víz is. Nem fogsz érezni fájdalmat, csak nyugi lesz."

Ez is tetszik.

Talán csak egy van ami nekem nem okés, de eddig, igen!

Saját?

2021. okt. 6. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!