Van itt olyan, akit érdekel a spiritualitás?
20
A te ego értelmezésed teljesen más mint amit a spiritualitás mond. Amit magadról írsz, az nem az ego, hanem az isteni eredetű lélek megnyilvanulasai. Önmagad szeretete, másoknak segíteni, fejleszteni önmagad, jól érezni önmagad, boldognak lenni, ez mind mind a lélek jellemzője. Egy olyan ember, akinek erős az egoja és aszerint él,sohasem lehet igazán boldog.
22 mondtam, hogy kicsit másabb. :)
de lényegében ugyan az, más nézőpontból.
Valóban kizárják egymást?
Most is kéz a kézben ott vannak benned S mennem.
Az egoista, csak magával törődik, másnak nem segít, kivéve ha az az ő vélt vagy valós céljait érdekeit szolgálja.
S a tiszta lélek, a fentiek alapján. Önmagával törődik, önmagát fejleszti. S csak azért segít másoknak, mert az vélt vagy valós céljait érdekeit segíti/ szolgálja.
Ha azért segítesz mert kell, az kényszer. Ha azért segítesz mert a karma, akkor érdek. Ha azért segítesz, mert megteheted és miért ne? Az szabadság. Mellette bónusz hogy neked jól esik, növeli a boldogságot. Önmagad szeretetét. De innentől kezdve valahol ez is érdek.
Én őszintén szólva nem tudom, mit tanítanak az elméjéről/egóról. Sose jutottam el odáig a tanítóval... Mert 'Hú ez elme rabja vagy K gyorsan ki kell lépni belőle.' Mondtam 'Ok de hogy?'
'...'
'Tudod mit hagyjuk a fszba. Emiatt nem leszek letargikus. Boldog leszek az egommal és az elmémmel. Te meg siránkoz tovább felébredetten a lelkeddel és az egoddal harcolva!'
Azt léptem. Emiatt sokszor nem is értem, hogy mi a fejéről van szó....csak azt látom hogy az ember ezzel önmagát választja ketté lélekre és egora. S az egységre törekszik. Én meg boldog tudatlan, nézek, hogy Mi van??
27 bocs, ne vedd magadra. ☺️
"Maradjon meg mindenki a saját hiteben, és keresse a boldogságot, mert az élet értelme ez."
Ez így van, nem akartalak semmire sem téríteni, csak idéztem és kérdezzem.
A " az nálam az a klasszikus idézés, itteni vagy neves idézetek. Mig a ' az meg többnyire régebbi beszélgetést idéz.
Én meg bocs, de kérdezek, ha nem ésszerű, vagy ellent mond vagy nem tiszta...
Sok esetben az ellentétek, a nem értésből fakadnak. Első sorban megérteni kívánom, de rákérdezek, S megmagyarázom, hogy miért látom úgy ahogy...S az lehet rossz, lehet más, ha hibásan látom S megértem elismerem.
Pl bár azt meg mindig nem tartom egonak, az utóbbi napokban utánna kérdezgették a körömben Kit tart egoistának? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy egoista?
Hát igen ég és föld. Az ahogy én leírtam ahogy én látom. S az ahogy mások látták. Következtetés ként az akit egoistának neveztek, a körben az az öngyűlölő aki másokon kapaszkodik fel a ranglétrán. Az ki lelki szegénységét anyagi javakkal próbálja pótolni. S nem számít kit S hogy tesz tönkre a saját képzelt jólétében keresi a boldogságot de meg sosem leli.
Csak mert igen ez más. Ez nem jó, de akkor kik elvileg tanítók voltak el tévedtek, mint bálna a sivatagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!