Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akit érdekel a...

Van itt olyan, akit érdekel a spiritualitás?

Figyelt kérdés
Szívesen beszélgetnék ilyen beállítottságú emberekkel. Amúgy középiskolás vagyok.

2021. szept. 24. 11:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

És bazd de...

Bocs

2021. szept. 29. 14:43
 22/28 anonim ***** válasza:

20

A te ego értelmezésed teljesen más mint amit a spiritualitás mond. Amit magadról írsz, az nem az ego, hanem az isteni eredetű lélek megnyilvanulasai. Önmagad szeretete, másoknak segíteni, fejleszteni önmagad, jól érezni önmagad, boldognak lenni, ez mind mind a lélek jellemzője. Egy olyan ember, akinek erős az egoja és aszerint él,sohasem lehet igazán boldog.

2021. szept. 29. 16:45
 23/28 anonim ***** válasza:
Aki egoból él az általában kompenzál valamit.
2021. szept. 29. 17:03
 24/28 anonim ***** válasza:

22 mondtam, hogy kicsit másabb. :)

de lényegében ugyan az, más nézőpontból.

2021. szept. 30. 11:16
 25/28 anonim ***** válasza:
Az ego és a lélek nem "lényegében ugyanaz", hanem két egymást kizáró tényező.
2021. okt. 1. 09:28
 26/28 anonim ***** válasza:

Valóban kizárják egymást?

Most is kéz a kézben ott vannak benned S mennem.

Az egoista, csak magával törődik, másnak nem segít, kivéve ha az az ő vélt vagy valós céljait érdekeit szolgálja.

S a tiszta lélek, a fentiek alapján. Önmagával törődik, önmagát fejleszti. S csak azért segít másoknak, mert az vélt vagy valós céljait érdekeit segíti/ szolgálja.

Ha azért segítesz mert kell, az kényszer. Ha azért segítesz mert a karma, akkor érdek. Ha azért segítesz, mert megteheted és miért ne? Az szabadság. Mellette bónusz hogy neked jól esik, növeli a boldogságot. Önmagad szeretetét. De innentől kezdve valahol ez is érdek.

Én őszintén szólva nem tudom, mit tanítanak az elméjéről/egóról. Sose jutottam el odáig a tanítóval... Mert 'Hú ez elme rabja vagy K gyorsan ki kell lépni belőle.' Mondtam 'Ok de hogy?'

'...'

'Tudod mit hagyjuk a fszba. Emiatt nem leszek letargikus. Boldog leszek az egommal és az elmémmel. Te meg siránkoz tovább felébredetten a lelkeddel és az egoddal harcolva!'

Azt léptem. Emiatt sokszor nem is értem, hogy mi a fejéről van szó....csak azt látom hogy az ember ezzel önmagát választja ketté lélekre és egora. S az egységre törekszik. Én meg boldog tudatlan, nézek, hogy Mi van??

2021. okt. 1. 10:11
 27/28 anonim ***** válasza:
Igen, jobb ha abbahagyjuk, nem egy malomban őrlunk. Maradjon meg mindenki a saját hiteben, és keresse a boldogságot, mert az élet értelme ez.
2021. okt. 1. 11:11
 28/28 anonim ***** válasza:

27 bocs, ne vedd magadra. ☺️

"Maradjon meg mindenki a saját hiteben, és keresse a boldogságot, mert az élet értelme ez."

Ez így van, nem akartalak semmire sem téríteni, csak idéztem és kérdezzem.

A " az nálam az a klasszikus idézés, itteni vagy neves idézetek. Mig a ' az meg többnyire régebbi beszélgetést idéz.

Én meg bocs, de kérdezek, ha nem ésszerű, vagy ellent mond vagy nem tiszta...

Sok esetben az ellentétek, a nem értésből fakadnak. Első sorban megérteni kívánom, de rákérdezek, S megmagyarázom, hogy miért látom úgy ahogy...S az lehet rossz, lehet más, ha hibásan látom S megértem elismerem.

Pl bár azt meg mindig nem tartom egonak, az utóbbi napokban utánna kérdezgették a körömben Kit tart egoistának? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy egoista?

Hát igen ég és föld. Az ahogy én leírtam ahogy én látom. S az ahogy mások látták. Következtetés ként az akit egoistának neveztek, a körben az az öngyűlölő aki másokon kapaszkodik fel a ranglétrán. Az ki lelki szegénységét anyagi javakkal próbálja pótolni. S nem számít kit S hogy tesz tönkre a saját képzelt jólétében keresi a boldogságot de meg sosem leli.

Csak mert igen ez más. Ez nem jó, de akkor kik elvileg tanítók voltak el tévedtek, mint bálna a sivatagban.

2021. okt. 5. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!