Akik ezotériával foglalkoznak, azok a szabad akaratban hisznek inkább, vagy a sorsban?
6-os!
Mi az ezotériának a fogalma? Én olyat hallottam korábban, hogy titkos tanok megnevezése, de akkor viszont nem értem, hogy miben tér el az okkultizmustól. Vagy az ezotérikus és az okkult ugyanaz lenne?
Én abban hiszek, hogy az élet bizonyos törvények alapján megy itt a Földön. Ha felismerem a törvényeket és aszerint élek (persze szabad akaratomból döntve így, minden választási helyzetben), akkor megtörténhet velem a vágyott dolgok jó része. Ha meg vak vagyok ezekre, akkor csak "történnek" velem a dolgok anélkül, hogy azt érezném, van beleszólásom. Miközben egy - a törvényeket ismerő - számára egy ilyen hányattatott, "sorsszerű" élet is logikus és érthető, az illető döntéseiből, gondolkodásmódjából kristálytisztán levezethető.
Ezen felül még a pszichológiában hiszek, mert a tudományos meglátásokat rengeteg tapasztalatom is igazolja arról, mennyire számít az, hogy mit tudunk elhinni. Az agy a végtelenségig bekorlátozható ezáltal, de ugyanígy fel is szabadítható és bármi megtörténhet, amit el tudunk képzelni, csakúgy mint ahogy azok a dolgok meg nem történnek meg (vagy jóval nehezebben történnek meg), amiket nem tudunk elképzelni. Pl. láttam már fél órán át kerengeni valakit egy félig üres parkolóban, mert egyszerűen az a meggyőződése magáról, hogy sosem talál helyet, így aztán nem vette észre a helyeket. Először azt hittem, hogy csak finnyás, nem jó neki bármilyen hely, aztán már a sokadik után megkérdeztem, hogy mi alapján válogat és akkor derült ki, hogy ő úgy érzékeli, hogy egy teljesen csurig lévő parkolóban kering kilátástalanul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!