Van erre megoldás?
Figyelt kérdés
Olyan problémám van, hogy 1,5 éve amióta összeköltöztem a párommal albérletbe, ha egyedül alszom, alvásparalizisem van vagy valami olyasmi lehet. Mindig akkor fordul elő, amikor ugy alszom, hogy nincs már itthon. Eddig sosem volt ilyen amikor még otthon voltam. Sőt alvásparalizisem volt még soha. Félálmomban hangokat hallok, vagy látok valami lényt ami felém jön és nem tudok megmozdulni.. Volt, hogy a tv-t is direkt benyomtam hátha segit ellazitani erre a tv ben jelent meg valami nő. Erre van valami megoldás?:(2021. szept. 10. 13:33
1/3 Grimfox válasza:
Elég nehéz biztosat mondani, hogyan kerülhető el, mert valamilyen elnyomott(vagy ismert) szorongás, félelem, stressz okozza. Amíg azt nem oldod meg, nincs teljesen biztos megoldás a dologra. A bénulást viszont meg lehet törni. Amint észreveszed, hogy alvásparalízised van, kezdj el szándékosan lélegezni, ha lehet lassan, és mélyen, valamint akaratlagosan pislogni. Az akaratlagos cselekvések segítenek megszűntetni a bénultságot. Amint megszűnik, más testrészeid is mozdítsd meg. A hallucinációk is megszűnnek, amit teljesen felébredsz, és megszűnik a bénultság. A háton alvást is érdemes elkerülni, állítólag gyakoribb háton fekve az alvásparalízis.
2/3 A kérdező kommentje:
Direkt nem is szoktam háton feküdni, oldalt fekve is ugyanugy elöjön. Amikor sikerül valamennyire felébrednem, annyira húz vissza az álom. És az a durva, hogy amikor újra elalszom megint jön az alvásparalizis, nem tudom hányszor játszodik le, mig felnem ébredek normálisan..
2021. szept. 10. 14:10
3/3 Grimfox válasza:
Elég kemény megterhelés lehet az idegeid számára. Próbáltál már relaxációs módszereket elalvás előtt? Főképp amikor egyedül alszol. Lazító teák, komlópárnácska a párnád mellett, nyugató légzőgyakorlatok elalvás közben, levendulás illóolaj párologtatás, és hasonlók. Ezek még elalvás előtt csökkentik a feszültséget, esetleg csökkentik a bénulás kialakulásának esélyét is. A legjobb persze az lenne, ha kiderítenéd, mi okozza, és az okot küszöbölnéd ki, de ez egyértelmű, hogy nem egyszerű dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!