Az elképzelésem az, hogy természetesen éjjelre vennék be melatonin tablettát, s gondolom ha nappal méditálnák akkor az jobban menne.
Vagy nincs köze hozzá?
Köszönöm a válaszokat!
2021. aug. 24. 10:13
1/7 Grimfox válasza:
Az alvásodat befolyásolná, de a meditációt nem igazán. A meditáció akaratlagos cselekvés, akkor megy jól, ha megfelelően elsajátítod a módszert, amit használsz. Mi a gondod pontosan a meditációval, amin változtatni szeretnél? Nem sikerül ellazulnod, vagy elég mélyre merülnöd?
2021. aug. 24. 10:17
2/7 anonim válasza:
A melatonin természetesen termelődik kb 22:00-02:00 ig
Nekem amúgy egész jól bevált, de nem a meditációhoz szedem.
2021. aug. 24. 10:53
3/7 A kérdező kommentje:
Nemtudok rendesen ellazulni vagy ha ez sikerül akkor nagyon álmos leszek.
Próbáltam erős kávé után is szóval a kávé annyit ért arra mint a semmi.
Így nemtudok elég mélyre sem jutni a meditációban sajnos.
2021. aug. 24. 11:54
4/7 Grimfox válasza:
Akkor az lehet a gond, hogy nem tanultad meg rendesen az ellazulást. Ha megtanulsz megfelelően ellazulni, és ébren maradni teljesen ellazult állapotban, akkor meditáció közben is megfelelően mélyre tudsz majd menni, és meg is tudsz maradni benne elalvás nélkül. A legegyszerűbb módszer, ha a légzésedet figyeled. Lassan, mélyeket lélegezz az orrodon át, és csak erre figyelj. A tested önállóan el fog lazulni közben(a mély, egyenletes légzésnek köszönhetően), és nem fogsz elaludni, mert folyamatosan a légzésed figyeled. Ha ez megy, használhatod ezt a módszert, hogy eljuss a meditációhoz szükséges mélységbe, és innen átválthatsz a kívánt meditációs módszerre.
2021. aug. 24. 14:43
5/7 A kérdező kommentje:
Már 7 éve próbálkozom... Ha a légzésemet figyelen akkor is elalszom csak később mint máskor.
Úgy néz ki nem nekem való ez.
Próbálok nem figyelni de akkor nemtudok gondolat nélküliséget elérni.
2021. aug. 24. 15:49
6/7 Grimfox válasza:
A gondolatnélküli meditáció magas szintű gyakorlat, és csak egy állomás a tudat felfüggesztése felé, nem maga a meditáció célja. Lehet, hogy másfajta meditációval kellene kísérletezned. Milyen céllal meditálsz? Lehet hogy van a célodhoz jobban illő technika is.
2021. aug. 24. 16:06
7/7 anonim válasza:
jaaa, én is arra alszom, jobb mint az altató.
bár, szerintem nem baj ha bealszol, nekem az is a célom vele, hogy kikapcsoljak x időre. néha 2h ilyen alvás pihentetőbb mint a 8-9h
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!