Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kristályok és kereszténység?

Kristályok és kereszténység?

Figyelt kérdés
Sziasztok , nemrég kezdtek el érdekelni a kristályok egyrészt mert szépek másrészt mert különböző pozitív hatásokat kötnek hozzájuk . Emellett hívő vagyok és nem tudom eldönteni , hogy a kettő üti-e egymást . Sokan boszorkánysággal kötik össze a kristályokat és a manifesztálást is , néhany oldalon azt olvastam nem az néhol meg azt hogy igen . Mi a véleményetek?

2021. aug. 23. 10:21
1 2 3
 21/27 Grimfox ***** válasza:
48%
Az elohim többes szám, semleges nem, és az eredeti sémi panteonra utal, ahol férfi, és nőnemű istenek is voltak. A bibliában többet is említenek közülük, bár nem mind "eloah". Ezek közül többet beolvasztottak yahweh kultuszába. Baál-lal(Úr) kezdve, akinek a neve előtaggá vált yahweh neve mellett, később helyette használták, mivel a yahweh nevet nem igazán mondták ki "hiába". A nőnemű istenek kultuszait pedig irtották. A biblia is azt mondja, hogy yahweh a zsidók istene, őket választotta népéül, és nekik lett az istenük, ők azok, akik nem imádhatnak más istent rajta kívül. Az iszlám, és a kereszténység ezt a parancsolatot továbbvitte.
2021. aug. 23. 22:35
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezt teljesen másképpen tudtam eddig, de nem is találtam írást arról amit írtál. "semleges nem, és az eredeti sémi panteonra utal, ahol férfi, és nőnemű istenek is voltak" Ha a kánaánita vallásra gondolsz, ott absztrakt többesként azt fejeték ki hogy Istenség. Egyébként, a kánaáni istenek panteonját „ilhm” -nek hívták. De mindegy, részletkérdés...
2021. aug. 24. 00:17
 23/27 Grimfox ***** válasza:
48%
Mivel a környező népek között senki sem írt magánhangzókat, és korábban még csak nem is jelölték, az ilhm-et lhm-ként írták le. Az elohim magánhangzók nélkül szintén lhm. Amennyire én tudom, absztrakt többes számként, amolyan "királyi többesként" jelenleg használják, vagy értelmezik az elohim szót, az eredeti jelentése valódi többes szám, semleges személy volt. A zsidóság monoteizálása után módosult így az LHM jelentése. A kánaáni népesség, és a zsidóság gyakorlatilag vérrokonok, ugyanarról a sémi tőről fakadnak, és Yahweh egyistenhit kultusza előtt a vallásuk is majdnem teljesen azonos volt, törzsenként kevés eltéréssel. Az interneten, ha kicsit kutakodsz, és tudsz angolul, rá lehet bukkanni független írásokra a témában.
2021. aug. 24. 09:23
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok leragadni ennél mivel teljesen lényegtelen honnan eredhetett vagy sem az elohim szó. De rõviden: hiányos a tudásod. Nézz utána jobban.
2021. aug. 24. 14:18
 25/27 Grimfox ***** válasza:
48%
Forrást tudsz javasolni, ahol utána lehet nézni?
2021. aug. 24. 14:45
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2021. aug. 24. 16:30
 27/27 anonim ***** válasza:

A kereszténységbe minden belefér. A boszorkányok is. Minden vallás és filozófiaa kereszténységből( istenből) alakult ki.

Legyél jobban spirituális, kevésbé agymosott. Istent kövesd ne valami szektát, egyházat.

2021. szept. 11. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!