Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kristályok és kereszténység?

Kristályok és kereszténység?

Figyelt kérdés
Sziasztok , nemrég kezdtek el érdekelni a kristályok egyrészt mert szépek másrészt mert különböző pozitív hatásokat kötnek hozzájuk . Emellett hívő vagyok és nem tudom eldönteni , hogy a kettő üti-e egymást . Sokan boszorkánysággal kötik össze a kristályokat és a manifesztálást is , néhany oldalon azt olvastam nem az néhol meg azt hogy igen . Mi a véleményetek?

2021. aug. 23. 10:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
"Ha a köveknek van hatása, keresztény szemszögből az akár az ördögtől is származhat" Akkor miért van tonnaszámra egyházi tárgy, ruha értékes kövekkel ékesítve? Ha nincs hatása minek, ha van hatása akkor okkult okok miatt, vagy csak a kesresztény szerénység, alázat miatt nyomták tele drágakövekkel?
2021. aug. 23. 17:56
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
-keresztény
2021. aug. 23. 17:57
 13/27 Grimfox ***** válasza:
57%

Ha nincs hatása, akkor is értékes kövekről van szó, amikkel díszítenek. Hiába tanít a kereszténység szegénységet, a vezetők már az első évszázadokban elkezdték felhalmozni a ma is meglévő egyházi vagyont.

Emellett ott volt a feltételes mód. Származhat, bár én is azon az állásponto vagyok, hogy eleve ilyenre lettek "teremtve". De nem az ember szándékos használatára. Legalább is nem a mózesi vallások szerint.

2021. aug. 23. 19:00
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Az alap kérdés a kristályok és a kereszténység volt. Ezért írtam hogy több tonna kersztény ereklye, egyházi ruha tele van drágakövekkel. Ezért, a kérdezőnek nem kell aggódni mert vagy nincs hatásuk, vagy maga a keresztény rendszer is mágiát használ felhasználva a kövek okkult erejét.
2021. aug. 23. 19:20
 15/27 Grimfox ***** válasza:
100%

Harmadik lehetőségként nem ismerik el a kövek hatását, nem használják, de aki ezzel próbálkozik, azt varázslással, vagy annak kísérletével vádolják.

A kereszténység, mint minden vallás mágiát használ(minden vallási rituálé mágikus cselekedet), csak nem nevezik nevén. Ami ezen kívül esik, az eretnek, gonosztól való, vagy minimum babona. A kereszténység nem éppen a toleráns vallások sorát gyarapítja.

2021. aug. 23. 19:30
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Éppen erről írtam hogy használták a drágaköveket. És nehezem hiszem el hogy nem célirányosan, mivel van némi gyakorlati tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Egy drágakő nem feltétlen hatásos, de ha megfelelő köveket a megfelelő geometriai mintába rendezik + rituálé, akkor az elég komoly energiákat mozgat meg.
2021. aug. 23. 19:41
 17/27 Grimfox ***** válasza:
100%
Én is játszottam ezzel régebben, általában hegyikristályból csináltam kört. Az összes kristályom berepedezett, zárványos lett, és azóta nem pótoltam őket, de az biztos, hogy a geometriai formák, és rituálék elég érdekes dolgokat képesek összehozni.
2021. aug. 23. 19:51
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Attól, hogy isten teremtette, még tilthatja. A tudás fáját is tiltotta, a tisztátalan állatok fogyasztását is tiltotta(miért teremtett tisztátalan állatokat?), és így tovább."

A vallások szerint tiltotta Isten, de valójában az egyházak tiltották, hogy ezáltal is korlátozzák a híveiket. Isten a dolgok szabad megélését támogatja egészen addig, amíg azzal nem ártunk másoknak. A tudás fájáról való evést egyébként Jahve tiltotta, aki eredetileg a zsidók istene volt, - valójában csak egy istenség, a Teremtő egy alacsonyabb aspektusa.

2021. aug. 23. 20:51
 19/27 Grimfox ***** válasza:
61%
Sok mindenben egyet értek ebben, 18, de azt nem igazán gondolnám, hogy yahweh a teremtő alacsonyabb aspektusa lenne, legalább is az alapján nem, amit a biblia ír róla. Még a teremtéstörténetben is először az ember teremtésénél említik Yahweh elohim néven, és csak az ember teremtésének második, oldalbordás verziójában. Az első verzióban még csak elohim szerepel, ami az istenek egy csoportját jelöli.
2021. aug. 23. 20:57
 20/27 anonim ***** válasza:
YHWH (Izrael Istene) Isten személyes neve, Elohim (Az univerzális Isten) pedig az általános "Isten" megnevezés. YHWH Elohim azt jelenti, Yahweh Izrael Istene az univerzális Isten. Helyesebben, Isteneket jelent az Elohim, de nem azért mert többen vannak, hanem a tisztelet miatt. Kb. mint a királyi többes. Egyébként, Eloah az egyes száma.
2021. aug. 23. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!