Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az a lélek és honnan jön?...

Mi az a lélek és honnan jön? Hogyan tud bennünk lenni?

Figyelt kérdés
2021. aug. 14. 13:48
1 2 3
 11/24 Grimfox ***** válasza:
89%
Szücsöm, lehet hogy létezik, mit lehet azt tudni, inkább az az erősen kétséges, hogy az az egyetlen igazi isten. Manapság a fődémonoknak szokás olyan tetteket, és személyiségjegyeket tulajdonítani, mint amit a biblia ír róla.
2021. aug. 14. 18:26
 12/24 SZücsöm ***** válasza:
65%

Persze ezért használtam én is az idézőjelet a bizos-on de ha a bibliai isten lenne az Isten akkor lényegében egy "ember ül a trónon". Mert akit a bibliában isten ként ábrázoltak az egy ember volt csak "mindenható varázserővel".

10. Ezt úgy írtad mintha számon kértünk volna valamiért. Amúgy de lehet vita tárgya. Lényegében most hogy kialakult a kommunikáció máris azt folytatjuk.

Amúgy azt megjegyezném hogy tudtommal isten a bibliában csak akkor szólt a földi emberekhez közvetlenül(személyesen) ha valami rettentően fontos dolgot kellet véghezvinniük. Nem is vagyok benne biztos hogy prófétákon kívül szólt e másokhoz.

Tehát adódik a kérdés. Netán próféta lennél vagy talán mégse az isten hanem pl az ördög diskurál veled miközben istennek adja ki magát(ha már bibliai megközelítés)? Ha pedig nem vagy próféta akkor honnan van ez a nagy kitüntetés istentől hogy 7,6 milliárd ember közül téged tüntet ki beszéd partnerének. Ha nekem kéne fogadnom akkor egy 3. opcióra voksolnék.

2021. aug. 14. 19:21
 13/24 anonim ***** válasza:
71%
Maga a lélek létezése sem bizoyított, nemhogy az honnan jön...
2021. aug. 14. 19:41
 14/24 Grimfox ***** válasza:
90%
A bibliában az van, hogy isten a maga képmására, és hasonlatosságára alkotta az embert. Esélyesebb, hogy fordítva történt. Az ember gondolta azt, hogy isten rá hasonlít. Az önteltség magasfoka. Görögösen hübrisz.
2021. aug. 14. 20:53
 15/24 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nincs lelkünk?
2021. aug. 14. 20:57
 16/24 anonim ***** válasza:
28%
Dehogynem! Azt leheled ki a tüdődből. A lélek a levegő a lél- egzet! Igen levegők vagyunk leszünk vagy mi. Akik meghaltak 21 grammal kevesebbek lettek. Kilehelte a lelkét. Ez nem lehet véletlen!
2021. aug. 14. 21:01
 17/24 SZücsöm ***** válasza:
65%

16. Sajnálom hogy nekem kell közölnöm de a 21 gramm csak 1 "urban legend".

Bár ez se pontos megfogalmazás mert valóban volt egy ilyen személy (ha jól emlékszem doktor) aki ezt állította. Csak emellett még azt is hogy képes egy szerkezettel lefényképezni a testből kiszálló lelket. Egyiket állítását se sikerült bebizonyítania a grammos állítást pedig már tudtommal nagyon régóta cáfolták.

2021. aug. 14. 21:21
 18/24 Grimfox ***** válasza:
81%
A 21 grammos kísérlete egyszer sikerült, aztán rájött, hogy hibás volt a kísérlete, miután megismételte finomításokkal, de nem sikerült ismét produkálni az eredményt. Azóta viszont tartja magát a legenda.
2021. aug. 14. 22:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok próféta, ellenben Istent ismerni személyes úton lehet csak s mindenki számára elérhető, akik tiszta szívvel és alázattal közelítenek felé. Amiről én beszélek, az csak annyi, hogy én szerintem észérvekkel nem lehet meggyőzni Isten szeretetéről senkit, esetleg felkelteni az érdeklődését.

Az apját vagy a szerelmét sem úgy ismeri meg az ember, hogy észérveket sorakoztatnak fel mellettük, hanem úgy, hogy együtt töltötték az idejük nagy részét, szerették egymást, stb.

Mivel én így ismertem meg a bibliai Istent, mint aki engem feltétel nélkül szeret, elhiszem a kinyilatkoztatását is, hiszen megbízom benne.

Szerintem a legtöbb ember szíve mélyén valójában nem az a fő kérdés, hogy Isten van-e, hanem inkább az, hogy szeret-e.

a 21 gramm amúgy valóban kacsa volt.

2021. aug. 14. 22:40
 20/24 Shannaro ***** válasza:
58%

Tegyük félre a vallást egy kicsit, mert a "lélek" nem feltétlenül kell, hogy a vallási értelemben vett belső ént jelentse.

Az emberi agy egy nagyon bonyolult számítógép. Elektromos impulzusok szaladoznak az idegekben, és működtetik a testet. Ezeket az ingerületeket az agy küldi szét minden felé. És nagy részük teljesen független a tudattól. Amit lélekként szoktunk megnevezni, az a tapasztalataink egyéni feldolgozása. Ha az agyunk lekapcsol és elhalnak az agysejtek, az adatok is odavesznek, és ezáltal a "lélek" is törlődik.

A kérdésre a válaszom: a "lélek" veled fejlődik ki életed során.

2021. aug. 17. 10:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!