Hangok a padlásról, három napja nyomozunk azonban nincs fent semmi, mi lehet?
Három napja kezdődött, éjszaka arra keltünk fel hogy recseg, ropog, motoszkál a padlásunkon valami.
Azt fontos tudni, ez egy viszonylag új építésű ház, szép rendezett, tiszta kerttel és a padláson is csak pár doboz van a már nem használt tárgyainkkal.
Gipszkarton és üveggyapot van fent, közlekedni csak a gerendára lépve lehet, nem is nagyon járunk fel. Van egy padlásfeljáró, ami teljesen zárható. Máshol tudtommal nincs átjárásra lehetőség, azt olvastam hogy az állatok (nyest, patkány…) be tud mászni a palák alatt is, de itt szerintem ez nem működne mert belülről is le van fóliázva a padlástér.
Szóval kölcsön kértem egy pici, 360 fokban forgatható, infraredes kamerát, ami alkalmazáson keresztül közvetíti a képét nekem a telefonomra.
2 napja folyamatosan bújjuk, viszont sehol semmi mozgás, nem látszik a felvételen semmi akkor sem ha a kaparászás, dübörgés közben hallatszódik.
Szerintetek mi lehet?
Igen,valóban nyestre jellemző az éjszakai dorbézolás a padlásokon.De ők nem csak kaparásznak,hanem ugrálnak,hupogna a fafödém.Na meg éles hangokat is kiadnak ugrálás,játszadozás közben.Neki legtöbbször nyomuk is van,mert tönkre vágják a szigetelést is.És ürüléket hagynak maguk után,ami elég jellegzetes formájú,állagú vagy tartalmú.
A patkány vagy egér is hagy maga után nyomokat.Nekik is jellegzetes ürülékük van.
Mikor néztétek vissza a videót,azokon az éjszakákon is voltak kaparászós hangok?
Új építésű háznál ritka hogy bármilyen állat be tudjon menni.Igaz,elég egy apró rés,és a nyest simán befurakodik.De kétlem hogy új háznál ilyen lyukak tátonganának.
Nézzétek át alaposan a tetőteret,nyomok után kutatva.Nincs-e ürülék,vizelet...minden úgy van-e ahogy hagytátok stb. Meg a hibalehetőségeket is nézzétek át.
A nyestre pl. az jellemző hogy kimondott területe van,ahol kb. élete végéig tevékenykedik,nagyon erősen ragaszkodik a területéhez.Ami kb. 1km-es sugarú kör.De ebben a körben több helyen van búvóhelye.Úgyhogy nem biztos hogy mindig csak nálatok van,ha az egyáltalán.És lehet hogy nappal épp egy másik búvóhelyén pihen.Mivel éjszaka leginkább járja a területét,vadászik.
A tető faszerkezetének kell idő,míg kiszárad.És nyilván az időjárástól függően ahogy szárad adhat hangokat ,és repedezhet a fa. Viszont annak nem kaparászós hangja van :)
Valami megmagyarázható dolog lesz biztosan,nem kell semmiféle természetfeletti dologra gondolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!