Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Érmefeldobásnál mennyi az...

Érmefeldobásnál mennyi az esélye, hogy mindig ugyanaz lesz?

Figyelt kérdés

Kedvelt történetek karaktertereinek rajzolok gyerekeket, akiknek a nemét érmefeldobással döntöm el.

9x egymás után fej lett, ami a 'fiú' volt. Aztán váltottam, hogy jólvan ha mindig fej mostantól az írás a fiú és 7x kijött az írás. Visszaváltottam és megint csak fej.

Azért teszem ezotériába, mert máskor is volt ilyen furi dolog. Amikor a történeteim karaktereinek nemét kihúztam dobozból és fiúk lettek. Vagy mikor ingával vagy érmével kérdeztem milyen neműek lesznel a gyerekeim.

Néha persze egyszer-egyszer kijön a lány, de nagyon kevésszer mindegy melyiket határozom meg neki.

Nem vagyok nagy ezotériás ember, de azért felteszem a kérdést; ennek van valami jelentősége, vagy a véletlen nyilvanul meg ilyen furán? :D

2021. júl. 28. 10:21
1 2
 11/18 Grimfox ***** válasza:
Ez nem igazán képesség, mindenki elméje csinál ilyesmit, csak általában olyan elhanyagolható léptékben, hogy nem feltűnő. Olyankor válik feltűnővé, amikor hasonló, látható eltéréseket okoz. Annyira nem is ritka, hogy ilyen eltéréseket okoz, a ritka inkább az, amikor valaki jobban beleássa magát.
2021. júl. 28. 13:14
 12/18 A kérdező kommentje:

Egyetértek az agy érdekes dolgokra képes.

Megcsináltam amit javasolt a válaszoló, úgytűnik tudatosan nekem semmikepp sem megy.

Fiúra koncentráltam és 63x lett lány. Nem valami kiugró teljesítmény.

Majd ha valamiben tényleg döntés kell megpróbálom mégegyszer, de azthiszem ez kizárható. :D

2021. júl. 28. 14:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen eltéveszted, az is egyfajta jel.
2021. júl. 28. 15:50
 14/18 Grimfox ***** válasza:

Ha ellentétes irányba tér el rendszeresen, azt is pszichikus jelenségnek szokták tekinteni, ha tényleg kitartóan áll fenn ez az eltérés. Stabil magyarázat nincs még rá, hogy mitől produkál valaki ellentétes jelenséget, de általában a kételkedést, és az elutasítást szokták a legvalószínűbb oknak tartani. Valaki, akinek a szokványosnál erősebb a pszichikus ereje, de nem hisz benne, vagy egyenesen elutasítja a létezését, az tud ilyesmit produkálni. Ugyanígy aki hisz benne, de nem hiszi, hogy ő maga is képes rá, holott pozitív hozzáállással felfelé kiugró eredményt produkálna.

Kevesen kutatták a siker-bukás pszichológiai hátterét, főképp adatokat gyűjtöttek magukról a jelenségekről, de az a kevés pszchológiai kutatás a fentiekre mutat.

2021. júl. 28. 16:00
 15/18 A kérdező kommentje:

Hát a hitemet biztos, hogy nehezen tudnám megmagyarázni, abban sem vagyok biztos, hogy miben hiszek.

Azt viszont gondoltam, hogy a jelentősen nagyszámú ellentét is jelent valamit, a 'nem valami kiugró eredményt' pedig a számokra értettem. Ugyan megcsinaltam később megint valami meg jelentéktelenebb dologgal ahol 48-52 lett, de a 63 nem lehetetlenül magas szám így nem gondolom, hogy sok mindent jelentene. Valami fontos dolgon agyalok mi az amiben dönthetnék így, hatha működik és már a dobókockásat is kipróválnám, de micsoda szégyen, egyetlen dobókockám sincs itthon... :D

2021. júl. 28. 17:36
 16/18 Grimfox ***** válasza:

Olyan 40-60-ig még határértékeken belül van. A 63 valóban nem kiugróan magas, csak ha folyamatosan abban a magasságban teljesítesz. A 48-52 az teljesen az átlag.

Dobókocka nélkül valóban nehéz dobókockás kísérletet csinálni :D Nekem van vagy 6-8 sima dobókockám, meg az rpg kockakészlet. Ha nem lennék teljesen alkalmatlan rá, akkor akár 20 oldalú "kockával" is kísérleteznék. Vagy kezdő kísérletnek 4 oldalúval.

2021. júl. 28. 18:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Generalj Excelbe veletlenszamokat abba nem tud beleszólni a tudatalatti
2021. júl. 28. 20:07
 18/18 Grimfox ***** válasza:

Voltak kísérletek valódi véletlenszám generátorokkal. Nem hiszem, hogy az Excel kontrollálható kísérletnek számítana.

[link]

2021. júl. 28. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!