Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Érmefeldobásnál mennyi az...

Érmefeldobásnál mennyi az esélye, hogy mindig ugyanaz lesz?

Figyelt kérdés

Kedvelt történetek karaktertereinek rajzolok gyerekeket, akiknek a nemét érmefeldobással döntöm el.

9x egymás után fej lett, ami a 'fiú' volt. Aztán váltottam, hogy jólvan ha mindig fej mostantól az írás a fiú és 7x kijött az írás. Visszaváltottam és megint csak fej.

Azért teszem ezotériába, mert máskor is volt ilyen furi dolog. Amikor a történeteim karaktereinek nemét kihúztam dobozból és fiúk lettek. Vagy mikor ingával vagy érmével kérdeztem milyen neműek lesznel a gyerekeim.

Néha persze egyszer-egyszer kijön a lány, de nagyon kevésszer mindegy melyiket határozom meg neki.

Nem vagyok nagy ezotériás ember, de azért felteszem a kérdést; ennek van valami jelentősége, vagy a véletlen nyilvanul meg ilyen furán? :D

2021. júl. 28. 10:21
1 2
 1/18 Grimfox ***** válasza:
93%
Természetes körülmények között 50-50% az esély. Ha tudatosan, vagy tudat alatt befolyásolod az érme esését, elég nagy eltérés tud lenni az átlagtól. Lehetséges ilyet úgy, hogy akaratlanul is úgy dobod fel, hogy a neked jobban tetsző essen. Még ha nem is tudod, hogy ez a neked tetsző. Sok ilyen impulzus nem is éri el a tudatodat, tudat alatt marad. Persze nehéz így dobni, főleg ha jól bepörgeted az érmét. A másik lehetőség a MikroPK jelenség. Ez nagyjából kisléptékű pszichokinézist jelent, amikor az akaratoddal tudatosan, vagy tudattalanul befolyásolod egy esemény kimenetelét. Kockadobásokkal szokták leggyakrabban ellenőrizni az ilyesmit, ha kísérletet végeznek MikroPK témában, de az érmefeldobás is ugyanígy befolyásolható. Ha kíváncsi vagy rá, hogy tényleg erről van e szó, vagy csak túl kicsi számú mintát vettél alapul, 100 feldobás alapján dönts, és ha úgy is 70-80 körül jön ki az egyik, akkor nagy eséllyel befolyásoltad az érme esését. A 100 dobás alatt ne változtass fejről írásra. Csak az egyik oldalt figyeld a 100-as mintában. 100-ból 80 fej már elég egyértelműen kiugró eredmény.
2021. júl. 28. 11:29
 2/18 anonim ***** válasza:

70-80 fej egy 100-as feldobásban?

Ha te képes befolyásolni az érmét akkor csinálhatjuk azt, hogy te dobálsz és ha kijön a min 70 fej akkor én adok neked 50eFt-ot ha nem jön ki akkor te adsz nekem ezret.

2021. júl. 28. 11:54
 3/18 Grimfox ***** válasza:
Én nem vagyok rá képes.(próbáltam) Ez a kérdező számára volt javaslat, hogy tesztelje nagyobb mintán az anomáliát, amit tapasztalt. Ha úgy is fennáll, nem csak kis mintákban, akkor valóban van egy befolyásoló tényező, ami a statisztikailag elvárhatótól erősen eltérő eredményt produkál.
2021. júl. 28. 12:04
 4/18 A kérdező kommentje:

Utolsó! Ha így fogadsz már csak az véletlen is kicseszik veled. :D

Nemtudom tudatalatt befolyásolom-e, mármint miert tulajdonitanék nagyobb vagy jobb értéket fiuknak bármiben?

Az érmét rendesen bepörgetem és jó magasra dobom. Elég jól megy mert sokat szórakozok vele, de ezt a dobásos tesztet kipróbálom. Ha tenyleg befolyasolja a tudatalattim, tudsz tippet, hogyan deríthetem ki miért?

2021. júl. 28. 12:06
 5/18 anonim ***** válasza:

0.5 Azaz 50%

Ha 2szer dobod fel akkor 0.5x0.5=0.25 ami 25% és így egyenes arányosan csökken.

Ha végtelen időd lenne dobálni akkor egyszer 100% hogy 10milliószor is megdobhatnád az érem ugyanazon oldalát.

2021. júl. 28. 12:07
 6/18 anonim ***** válasza:
50
2021. júl. 28. 12:38
 7/18 anonim ***** válasza:

Én kipróbáltam amit az első mondott, bár ahhoz lusta voltam, hogy 100-ig elszámoljak, de többször kaptam eredményként azt, amire koncentráltam, mint amire nem :D (fordított esetben is).

Erről amúgy az érettségi jutott eszembe még, annyira nem voltam jó angolból és a tételeket se tudtam fejből, kivéve a család tételt. Fél órán keresztül mondogattam magamban, kb. csak arra koncentráltam, hogy azt húzzam ki. Ott azért jóval kevesebb esélyed van, 20 tételből 1-et kihúzni. És hatalmas meglepetésemre pont azt húztam!

Előtte tanácsolták, hogy arra koncentráljak, amit szeretnék, és ne arra, amit nem tudok.

A többi tantárgynál is volt szerencsém, nyelvtanból is egy olyat fogtam ki, amit tökéletesen el tudtam mondani, mikor volt pár (kb 5), amiről valszeg nem tudtam volna sokat beszélni.

Lehet abszolút véletlen is, de ki tudja :)

2021. júl. 28. 12:39
 8/18 Grimfox ***** válasza:

Valószínű azért befolyásolja a tudattalanod, mert azt az adott karaktert alapvetően te fiúként szeretnéd megjeleníteni. De tudatosan, vagy csak megszokásból az érme segítségével a véletlenre próbálod bízni.

Valószínű, hogy ha nem kapcsolódik a teszthez, az érdmedobáshoz hasonló érzelem, vagy rejtett szándék, akkor a normális, nagyjából 50% körüli arány fog kijönni. Ha az egyiket preferálod valamiért, és tényleg MikroPK jelenségről van szó, akkor a preferált oldal fog gyakrabban esni.

Nem olyan könnyű kideríteni, hogy miért esik így az érme. Lehet, hogy a kezed mozgatod úgy, hogy úgy essen, de lehet hogy a kezednek semmi köze hozzá, tényleg pszichokinézis van a dolog mögött. Szerintem a tesztet akkor végezd el, amikor hasonló döntéshelyzetben vagy, mint most. Karakter nemét akarod eldönteni, vagy hasonló esetben. Kipróbálhatod persze azt is, hogy erősen koncentrálsz arra, hogy az akarod, mondjuk fej essen minden esetben. Van, akinek koncentrációval is megy, van akinek csak akkor, ha vágy, érzelem, szándék kötődik hozzá. Ha koncentrációval is megy, kipróbálhatod a dobókockás kísérletet is. Ott egy a hathoz eséllyel esik mindegyik szám. Kicsit több, mint 16%. Ha valamelyik oldal legalább 20%, vagy annál nagyobb számban esett egy 100-as mintában, akkor az utalhat pszichokinézisre. 25%-nál már elég jelentős az eltérés. Az már a parapszichológiai kutatókat is érdekelné. Ha a kockát is kipróbálod, poharat használj a dobáshoz, ne kézzel dobd. Úgy kizárod, hogy a kezeddel befolyásold az esést.

2021. júl. 28. 12:43
 9/18 A kérdező kommentje:

7-es! Ismerős. Én nem szobeliztem tavaly mert nemvolt, de előtte sajnos kellett a pótvizsga. Egyet tudtam azt húztam. Hatalmas mázli volt.

Meg órán is így keszültünk utolsó evben ameg nem tudtuk hogy a szóbeli elmarad. Tanár húz egy nevet. Az meg egy tételt. A papírfecnik között az egyiken szivecske volt. Az felmentett téged. 3x hívott és 3x húztam ki utána nekem kivette. :'D

Ilyen szerencsés emberek vagyunk úgytűnik.

Utolsó. Rendben! Nem hiszem, hogy pszichokinetikus képessség lenne a hattérben, de megprobalom. Nem zárom ki az ilyen fura agyi képességeket szóval kitudja. :) köszi a kommenteket, még jöhetnek ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel.

2021. júl. 28. 12:48
 10/18 anonim ***** válasza:

"Utolsó! Ha így fogadsz már csak az véletlen is kicseszik veled. :D"

Tartom a fogadást. Ha valaki kipörget 75 fejet 100 dobásból (előttem, véletlenszerűen választott érmével) az kap tőlem 50eFt-ot. De ha nem jön be akkor ő ad nekem ezret.

2021. júl. 28. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!