Gozarusan2 kérdése:
Az ősi magyar vallás (táltoshit) miként vélekedett a homoszexuálisokról?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy fogok-e tudni választ kapni erre a kérdésemre itt, viszont ha akár csak teória szinten is, kiváncsi vagyok a Ti gondolataitokra. Szerintem elfogadták.2021. júl. 11. 20:36
1/34 anonim válasza:
Mivel ezek a természeti vallásoknak mindnek fontos része az élet továbbadása, nem hiszem, hogy jó szemmel nézték.
2/34 SZücsöm válasza:
Viszont szerintem a hasonló tanokban minden része a természet/természetesnek is tehát nem hiszem hogy rossz szemmel nézték volna.
3/34 anonim válasza:
Mivel lópikulát sem tudunk erről a hitről ezért nem tudni. Áltudományos képzelgések mindenféle nemlétező vagy belemagyarázott források felhasználásával persze vannak.
4/34 anonim válasza:
Érdekes módon nem is volt magyar szó a homoszexualitásra. (A buzeráns német gyökerű.) Szerintem ez nem is létezett, vagy annyira minimális, hogy nem ismerték el a létezését. Semmilyen utalás nincs erre a mondavilágban, képzőművészetben. Az is lehet, hogy simán kivégezték őket.
5/34 Lacás1976 válasza:
Én csak 2 vallásról tudok ami üldözte, üldözi a homoszexuálisokat az egyik az iszlám a másik a kereszténység.
6/34 Grimfox válasza:
Szerintem ha megnézed, hogy a zoroasztrianizmus, vagy a mai mongol, esetleg közép ázsiai rokon népek vallásai hogyan vélekednek erről, akkor kapsz egy megközelítő képet. Ezek elemeit bizonyosan tartalmazták a magyarság kereszténység előtti vallásai. Több vallás is jelen volt, nem csak az, amelynek a táltosok voltak a "papjai".
7/34 anonim válasza:
5: már az asszírok is kasztrálással büntették
8/34 Tudi333 válasza:
A Tàltos mint olyan nem hit és nem is vallás!
Nem foglalkoztak ilyesmivel, tehát nem ítélték el vagy üldözték, eleve már a kérdés is nonszensz kb.
9/34 anonim válasza:
Azok normális emberek voltak, nem ilyen ferde korcsok.
10/34 anonim válasza:
A homoszekszualitás természetes dolog egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!