Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit kéne tennem, hogy ne...

Mit kéne tennem, hogy ne kábuljak el meditáció közben?

Figyelt kérdés
Volt, hogy majdnem lefordultam az ágyról meditálás közben, fél lótuszülésben. Egyszerűen bealszok mostanság. Pedig 1- 2 hónapja még olyan mély, igazi, boldogító élményekben volt reszem. Mostanában meg csak beslszok.

2021. jún. 21. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha bealszol. A meditáció lényege az ellazulás.
2021. jún. 21. 10:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de úgy érzem ennyivel mindegy, ha alszok helyette.
2021. jún. 21. 10:42
 3/5 Grimfox ***** válasza:
100%

Sok lehetőség van, ami okozhatja.

1.-Kimerültebb vagy mostanában, és így próbálsz meditálni.

2.-Eleget gyakoroltál, és el tudsz érni egy mélyebb tudatszintet, de nem tudod irányítani.

3.-Valamilyen oknál fogva csökkent a koncentrációd, vagy a jelenlegi képességeidhez nem elegendő az a koncentrációs képesség, amivel rendelkezel.

4.-Olyasmibe ütköztél, amit a tudattalanod valamiért nem akar felengedni a tudatba, és így védi ezt a tartalmat. (ez nem valami titkolózás, fejlődés akadályozása, általában valami kellemetlent nem enged fel ilyenkor a tudattalan).

5.-Ezek közül több is keveredhet egyszerre.

Amit csinálni lehet ez ellen, hogy egy darabig nem mész olyan mélyre, hanem egy sekélyebb állapotban végzel összpontostó gyakorlatokat. A sekélyebb állapot teljes irányítására törekedj. 5-10 meditációs alkalom után próbáld újra a mély állapotot.

Emellett csak kipihent, vagy legalább nem fáradt, kimerült állapotban meditálj.

Ezek jutnak eszembe, amik okozhatják, és ahogy meg lehet oldani. Biztos lehetséges még sok más ok is.

2021. jún. 21. 11:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát én fekve is szoktam meditálni. Nekem úgy jött be hogy beállítok 50 percre ébresztőt. Az elsőbe általában belealszok. Utána kicsit össze szedem magam (pl iszok egy teát) és elkezdem újra. A másodiknál már ugye nem vagyok fáradt, de még néha abba is belealszok. Aztán addig szórakozok amíg elmúlik a fáradság - és csak a tiszta tapasztalás marad :)
2021. jún. 21. 16:46
 5/5 Grimfox ***** válasza:
100%
Én csak fekve tudok meditálni. Ritkán amolyan seiza térdelésben. De a nyakam, és a gerincem túlzottan fáj, hogy mélyre tudjak menni. Én koncentrációs gyakorlatokkal, és olyan meditációs formákkal kezdtem, amik az irányítást hangsúlyozzák ki, így fekve is csak akkor leszek kábult-akkor se sokáig, és teljesen-ha fáradtan, vagy szellemileg kimerülten kezdek bele. Én ha ébresztőt állítanék be, biztos nem tudnék utána aznap újra meditálni. Nagyon kizökkentene. Gondolom mindenkinek másképp működik jól a dolog.
2021. jún. 21. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!