Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehetne kijutni az űrbe...

Hogy lehetne kijutni az űrbe hogy fényképet csinálni arról hogy a föld lapos?

Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 22:42
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Ja értem
2021. máj. 17. 23:11
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Gömb esetén azért nem ástak át, mert a közepén a magma miatt nem nagyon tudnak átmenni.

Viszont laposföld esetén nincs középpont, ami át tudna forrósodni.

2021. máj. 17. 23:17
 13/38 A kérdező kommentje:
De még meg sem próbáltak a kozeppontig asni
2021. máj. 17. 23:19
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Mivel lehet bejutni egy 15 millió fokos mag felé?
2021. máj. 17. 23:56
 15/38 anonim ***** válasza:

13: De már megpróbálták többször is. Nem ásással hanem fúrással. De egyik oldalról nézva túl sokáig nem jutottak, a másik oldalról komoly kihívás volt ez is:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nagyjából 12km mélységig jutottak eddig, de ott már olyan hőmérsékleti viszonyok voltak (plusz egyéb problémák), hogy még nem tudtak mélyebbre fúrni (a föld sugara a mi hitünk szerint 6300km, azaz az átmérő 12 600kmmmm, ennek a 0,1%-át már sikerült átfúrni).

2021. máj. 18. 00:32
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Én valahogy tényleg nem tudom megérteni ez hogy lehet még mindig kérdés. Emlékszem, amikor az internet elterjedésével mindenki azt remélte, hogy majd mindenki hozzájut a megfelelő információhoz és nem lesz több efféle hülyéskedés.

A Föld sugarát ha jól emlékszem már a régi görög matematikusok is kiszámolták. Aki nem tudja megérteni manapság, hogy a Föld valóban gömbszerű (geoid), az már 2500 évvel ezelőtt is hülyének számított. És ezt nem a kérdezőre irányítom, de megdöbbentő, hogy még mindig itt tartunk.

A Föld gömbszerűségének megfigyeléséért nem kell az űrbe menni. Elég ha felkapsz egy golyóstollat és elengeded. A gravitáció miatt természetesen leesik. Pont ez a gravitáció az, ami gömbre igyekszik formálni a bolygót, ugyanis a gravitációs erő távolsággal fordítottan arányos, gömbszimmetrikus függvény (értsd: az erő egy adott távolságban tetszőleges irányban megegyező).

2021. máj. 18. 01:57
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, szerintem irjal egy nagyon kedves levelet Elon Musk-nak. O szervez turista utakat a Holdra. Ha eleg kedvesen irsz neki, talan elvisz ingyen is.

Ha meg nem, akkor kezdj el takarekoskodni es fizess be egy utra nala. Csak par millio dollar az ar, mi az neked osszesporolni.

2021. máj. 18. 05:19
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Minek kellene feljutni az űrbe a Föld laposságának/gömbölyűségének ellenőrzésére? Elég egy jó hosszú létra, kérdező. Fogj hozzá farigcsálni egyet.
2021. máj. 18. 06:47
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
"forgott a kamera a széltül" WAHAHAHAHHAHAHAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
2021. máj. 18. 09:15
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Én az összes laposföldeset fellőnném az űrbe mint űrszemetet hagy lebegjenek ott.
2021. máj. 18. 09:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!