Paranormális dolgokban hívő emberek! Laboratóriumi körülmények között miért nem tudták még sosem bizonyítani a paranormális/ezotérikus jelenségeket, ha ezek léteznek?
Se a mágiát, se a varázslatos gyógyítást, a tárgyak mozgatását sem, semmit...
Igen, szkeptikus vagyok.
Ha ezek létező dolgok, és sokan ezt otthon is meg tudják csinálni, akkor laborban miért nem megy nekik?
#9 XDD, értem.
Esetleg tudnál mellékelni egy forrást, ahol leellenőrizhetőek az állításaid?
Kutatókat tudok mondani. Joseph B. Rhine, és Louisa E. Rhine. Ők kezdték el lefektetni a kutatás módszertanát. Nem tudok róla, hogy jelent e meg tanulmányuk, vagy könyvük magyarul. Érdemes azokra a kutatókra is rákeresni, akikkel együtt dolgoztak. Pl William McDougall pszichológussal hosszabb ideig dolgoztak együtt. Helmut Schmidt más megközelítést használt, és randomszám generátorokkal kísérletezett. Ő is a Rhine kutatóintézetben végezte a kísérleteit.
Ha találsz Rhine(vagy a két másik kutatótól) tanulmányt, a társkutatók nevei is szerepelni fognak. Ha részletesen akarsz olvasni a témában, őket is érdemes lehet leellenőrizni. Ők nem sufniban kísérleteztek, meg spiritiszta szeánszokra mentek, hanem igyekeztek laboratóriumi körülményeket létrehozni a téma kutatására. Az őket követő kutatók is ezen a vonalon haladtak tovább.
Angolul találtam címeket.
Joseph Banks Rhine-Extrasensory Perception
Joseph Banks Rhine-Parapsychology: Frontier Science of the Mind
Louisa E. Rhine-Manual for Introductory Experiments in Parapsychology
A kutatótársak könyveit majd megkeresed, ha érdekel a téma.
Hiába adsz értelmes választ forrásokkal, ezek a kretének méginkább lepontoznak, mert pluszban még az is fáj nekik, hogy igenis van, amitalá lehet kísérlettel támasztani.
Mindíg is a korlátot szkeptikusok voltak a legnagyobb akadályai a felfedezésekek, tudománynak, mert csak gáncsoskodni, ellenkezni képesek, megkrdőjelezni mindet, és az ő "tudományuk" itt ki is merült. Nagyon tudományosnak és okosnak akarnak tűnni, holott épp ők az akadálya a tudásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!