Van lélek a halál után? Menny pokol? Biblia beszél erröl
19
Ajanlom a 16. valaszom elolvasasat, ertelmezeset. Egy dolog letezeset kizarhatjuk a jelenlegi valos ismereteinkkel, pl. nem letezhet egy olyan fal, amit ne tudnank ledonteni. Ugyanigy bizonyithatunk valamit, amit nem erzekelunk, merunk, ilyen a sotet anyag. A fenti dolgok az elobbi kategoriaba tartoznak.
Ezek teljesen jogos kérdések. És úgy tűnik hogy a matematika-fizika képtelen ezeket megválaszolni. Tehát akkor kénytelenek vagyunk más irányban gondolkodni nemigaz ? Mert azért ne szűnjünk meg gondolkodni, mert matek-fizika módszertana hatástalannak bizonyult ezekben a kérdésekben ?
Azért mert egy kérdésre nincs meg a válasz az nem jelenti azt hogy "hülye a kérdés". Én pedig úgy látom, hogy ez nem egy kifejezetten természettudományos kérdés ott fent. :)
Szerintem minden ember keresi valamilyen szinten, hiszen lehet hogy ettől (is) vagyunk emberek. Megértettem amit mondasz. Sajnálom ha nem tudtam elég precízen fogalmazni.
A lélek és Isten létezésére is lehet spekulatív módon következtetni, de szándékosan nem mentem ebbe bele, mert nem vagyok elég felkészült és félek hogy elkopik a klaviatúra.
27
Ez mit bizonyit? En nem az univerzum vagyok. Ez nem erv.
#28: Akkor másként teszem fel a kérdést: Miért jött létre az univerzum ? Lehetséges válasz: mert valaki/valami létrehozta azt. Nevezzük Istennek.
Miért léteznek a matematikai összefüggések ? Talán mert valaki létrehozta őket. Isten ?
Ha belerakod a modellbe Istent, vagy valamilyen természetfeletti lényt/erőt máris könnyebb gondolkodni a "miérteken". És akkor már nem csupán a "hogyan működik" típusú kérdésekkel tudunk foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!