Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van lélek a halál után? Menny...

Van lélek a halál után? Menny pokol? Biblia beszél erröl

Figyelt kérdés
2021. ápr. 3. 21:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

19

Ajanlom a 16. valaszom elolvasasat, ertelmezeset. Egy dolog letezeset kizarhatjuk a jelenlegi valos ismereteinkkel, pl. nem letezhet egy olyan fal, amit ne tudnank ledonteni. Ugyanigy bizonyithatunk valamit, amit nem erzekelunk, merunk, ilyen a sotet anyag. A fenti dolgok az elobbi kategoriaba tartoznak.

2021. ápr. 3. 22:57
 22/33 anonim ***** válasza:

Ezek teljesen jogos kérdések. És úgy tűnik hogy a matematika-fizika képtelen ezeket megválaszolni. Tehát akkor kénytelenek vagyunk más irányban gondolkodni nemigaz ? Mert azért ne szűnjünk meg gondolkodni, mert matek-fizika módszertana hatástalannak bizonyult ezekben a kérdésekben ?

Azért mert egy kérdésre nincs meg a válasz az nem jelenti azt hogy "hülye a kérdés". Én pedig úgy látom, hogy ez nem egy kifejezetten természettudományos kérdés ott fent. :)

2021. ápr. 3. 23:00
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Jogos, nincs itt keresnivalom. Itt valoban nem lehet sok mindent kezdeni racionalis ervelessel, ertelmes vitaval, objektiv nezoponttal. En vagyok a hulye, hogy megprobalom megmagyarazni az olyan embereknek, akik nem rendelkeznek a szukseges tudassal es kompetenciaval.
2021. ápr. 3. 23:03
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én az okokat keresem, és így önmagában nem is annyira érdekel hogy "hogyan működik" a világ. Talán így érthetőbb vagyok.
2021. ápr. 3. 23:04
 25/33 anonim ***** válasza:
21%
Persze, nyugodtan keresd, nem szeretnelek megallitani. Csak annyit mondtam, hogy nem erdemes. Te nem okot, hanem ertelmet keresel, az univerzum pedig nem ertelmes, igy nem jutsz sok mindenre.
2021. ápr. 3. 23:07
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden ember keresi valamilyen szinten, hiszen lehet hogy ettől (is) vagyunk emberek. Megértettem amit mondasz. Sajnálom ha nem tudtam elég precízen fogalmazni.

A lélek és Isten létezésére is lehet spekulatív módon következtetni, de szándékosan nem mentem ebbe bele, mert nem vagyok elég felkészült és félek hogy elkopik a klaviatúra.

2021. ápr. 3. 23:15
 27/33 anonim ***** válasza:
93%
25. "az univerzum nem ertelmes". Te is az Univerzum része vagy. Ezek szerint te sem vagy értelmes? LOL
2021. ápr. 4. 08:32
 28/33 anonim ***** válasza:
50%

27

Ez mit bizonyit? En nem az univerzum vagyok. Ez nem erv.

2021. ápr. 4. 11:04
 29/33 anonim ***** válasza:

#28: Akkor másként teszem fel a kérdést: Miért jött létre az univerzum ? Lehetséges válasz: mert valaki/valami létrehozta azt. Nevezzük Istennek.

Miért léteznek a matematikai összefüggések ? Talán mert valaki létrehozta őket. Isten ?

Ha belerakod a modellbe Istent, vagy valamilyen természetfeletti lényt/erőt máris könnyebb gondolkodni a "miérteken". És akkor már nem csupán a "hogyan működik" típusú kérdésekkel tudunk foglalkozni.

2021. ápr. 4. 12:50
 30/33 anonim ***** válasza:
Hiába teszed fel a kérdést, az csak számodra fontos. Az univerzumnak nem kell ok arra, hogy létezzen. Ez egy tény. Ha nem vagy jártas a témában, akkor felesleges veled vitázni. Nem vagyunk egy szinten.
2021. ápr. 4. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!