Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van lélek a halál után? Menny...

Van lélek a halál után? Menny pokol? Biblia beszél erröl

Figyelt kérdés
2021. ápr. 3. 21:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

#9: Amikor még igen kisgyerek voltam voltak olyan élményeim, hogy én nem a testem vagyok. Illetve nemrég volt egy balesetem, ahol szintén olyan érzésem volt, hogy rohadtul tud fájni a testem, de én mégsem a testem vagyok... valahogy be vagyok ide építve, de nem ez vagyok ÉN, én valahol belül vagyok.

Ezek sem bizonyítékok, hanem csupán személyes élmények.

2021. ápr. 3. 22:10
 12/33 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy létező érzés, amit derealizációnak, deperszonalizációnak hívnak. Is igen, igazad van, a személyes élmények nem minősülnek bizonyítékoknak.
2021. ápr. 3. 22:14
 13/33 anonim ***** válasza:
#12: Sajnálatos módon, csupán személyes élményeimből tudok következtetni. Mindent is nem lehet műszerekkel mérni.
2021. ápr. 3. 22:22
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Valoban, de legalabb leirhatjuk matematikaval, es oda-vissza mukodik, lehet vele szamolni. A lelek, Isten, reinkarnacia, meg a tobbi ezert nem letezik.
2021. ápr. 3. 22:27
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem zárhatjuk ki a létezését olyan dolgoknak amelyeknek létezését nem tudjuk matematikailag bizonyítani. A matematika csupán egy módszertan, ami elsősorban természettudományokban alkalmazható.

Mert ha szeretnéd mindjárt felteszek egy csomó kérdést, amikre a matematika valószínűleg soha nem fog választ adni. Például miért létezik bármi is egyáltalán ?

2021. ápr. 3. 22:32
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Jogos, de nem is allithatjuk, hogy letezik (ahogy a legtobb ember a kategoriaban). Emellett az altalam felsorolt dolgok egyszeruen nem illenek bele a jelenlegi tudomanyos allaspontba, ezaltal kovetkeztetni tudunk a (nem)letezesukre.
2021. ápr. 3. 22:34
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Az egyszarvuk letezeset sem tudjuk bizonyitani, ahogy a rezfaszu bagolyet sem. Ez azt jelenti, hogy valaha kiderul, megis letezik? A tudomany pedig tevedett ezzel kapcsolatban? Mert ugye a jelenlegi allaspont szerint nem letezhet 100%-os reztartalmu nemiszerv (buta pelda).
2021. ápr. 3. 22:36
 18/33 anonim ***** válasza:

Na de, jogos több tízezer éves emberi kérdésekre a matematika-fizika nem adott választ mindezidáig. Ezek a kérdések, gyakran "miért"-el kezdődnek. Miért vagyunk mi itt ? Miért élünk ? Miért léteznek matematikai összefüggések ? :))) A matematika-fizika mindezidáig a "hogyan működik" kérdésre adott választ a miértekre nem !!

Ez egy hatalmas téma, de arra akarok rávilágítani, hogy nem lehet lesöpörni az asztalról a matematikára hivatkozva filozófiai kérdéseket. Ezek a kérdések azóta léteznek amióta gondolkodó ember létezik.

2021. ápr. 3. 22:51
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem is állithatjuk hogy létezik, de azt sem hogy nem létezik csak azért mert eddig nem bizonyították a "tudósok". Vicces, hogy ha a tudomány nem tud valamit bizonyítani az egynlő nem létezéssel. Egy kicsit korlátolt nézőpont :-)
2021. ápr. 3. 22:55
 20/33 anonim ***** válasza:

18

Mert a "Miert?" kerdesek csak az emberi intelligencia miatt leteznek, azok megvalaszolasa nem szukseges a vilag mukodesehez. Csak az ember keresi ezeket a valaszokat, csak nekunk szamit, a vilagnak nem. Nincs mindennek oka, ezek a kerdesek pedig az okozatot keresik. Nem veletlenul tartozik ez a filozofiaba, nem pedig a realtudomanyokba.

2021. ápr. 3. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!