Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan kell meditálni?

Hogyan kell meditálni?

Figyelt kérdés

Bocsánat ha rossz kategóriába írom a kérdésem, de azt szeretném megtudni, hogy hogyan kell meditálni avagy alfába lemenni.

Amikor megpróbálom, úgy ágyon fekve kényelmi pozicióba helyezve magam, végére érzem minden izmom rándulását még azokat is amiket nem kész akarva csinálok. Nem tudom hogy ez az e hogy az álom és a valóság határához közelitek vagy sem.. Nem tudom.

Igazából azt sem tudom mit kellene érezmem mikor próbálok meditálni, ezért szeretném megkérdezni hogy hogyan kell és mit kell érezzek.

2021. márc. 27. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ülj le kényelmes helyre, feküdhetsz is, tök mind1

Javaslom az elején ne legyen tele a hasad, ne legyen zaj körülötted (felejtsd el ezeket a vezetett zenés vackokat), és kezd el figyelni a légzésed. Figyeld meg, ahogy ki-be megy. Akárhányszor jön egy gondolat, bármi, ami eltereli a figyelmed róla, nem kell rajta izélni, csak vidd vissza a lélegzetre. Ki-be.

2021. márc. 28. 00:30
 2/5 anonim ***** válasza:
31%
Csak kapcsold kia gondolkodást és maradj a jelenben
2021. márc. 28. 08:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Zenére próbáltam meg.
2021. márc. 28. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet zenére is. Vagy zene nélkül. Tök mind 1

Figyelni kell pl a zenét, vagy a légzést, és a hangokat.

Egyenes ülés kell, egyenes háttal.

Ha bármi gondolat megjelenik, akkor elengedjük. Azáltal hogy újra visszatérünk a gyakorlathoz (tehát a légzés, hangok figyelésére).

Összességében a jelenlét lenne a lényeg. Hogy ne vigyenek el a gondolatok, hanem tudjuk az egyszerű jelenlétként létezni.

Ez eleinte nehéz, mert a tér érzékelés közben nem találunk tulajdonképp semmit.

Az üres, unalmas, semmi pedig arra ösztönöz hogy újra kivetítjük magunkat. Egyszerűen ezt szoktuk meg.

De amint elkalandoztunk (és észrevettük) egyszerűen visszatérünk a gyakorlathoz.

A jelenbe, a jelenlétbe, és a semmi figyeléséhez :)

2021. márc. 28. 09:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm:)
2021. márc. 28. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!