Akik komolyan beállnak buddhista szerzetesnek ők a férfi libidót mivel szűntetik meg?
Szerintem ez rendtől függ, de általában nem sok idejük van ilyesmin gondolkodni. Elég sok időt töltenek meditációval, valamint a rendbeli feladatok elvégzésével.
A meditációhoz használt légzéstechnikák, és maguk a meditációs módszerek is csökkentik a libidót, és minden más ösztönös késztetést, és érzelmi aktivitást. Erre rátesz a táplálkozásuk még egy lapáttal.
És persze nem utolsó sorban akaraterővel. Aki eldönti, hogy szerzetes lesz, és sikerül is megmaradnia a szerzetesi lét mellett, annak erős, és szilárd az akarata. A vágyait vissza tudja fogni, amíg el nem jut oda, hogy nem maradnak ilyen jellegű vágyai.
Régebben sok buddhista csoportnál egy ősrégi módszert alkalmaztak.
Ókorban még nem herélték az állatokat sem, hanem kővel törték össze a tökeit.
Még régebben olvastam hogy buddhista csoportnál volt ez az eljárás fiatal korban, mikor még a herék kisebbek,buddha szent csapásának nevezték.
lapos malomkőre rakták a zacsit, majd egy idősebb csoporttag,kővel összetörte a jelölt tökét.
Ez volt ami csökkentette a libidót.
Mostanában nem tudom mi van, 90es években olvastam erről,valami műsor is volt a témával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!