Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Akik komolyan beállnak buddhis...

Akik komolyan beállnak buddhista szerzetesnek ők a férfi libidót mivel szűntetik meg?

Figyelt kérdés

2021. márc. 26. 21:47
 1/4 Grimfox ***** válasza:
75%

Szerintem ez rendtől függ, de általában nem sok idejük van ilyesmin gondolkodni. Elég sok időt töltenek meditációval, valamint a rendbeli feladatok elvégzésével.

A meditációhoz használt légzéstechnikák, és maguk a meditációs módszerek is csökkentik a libidót, és minden más ösztönös késztetést, és érzelmi aktivitást. Erre rátesz a táplálkozásuk még egy lapáttal.

És persze nem utolsó sorban akaraterővel. Aki eldönti, hogy szerzetes lesz, és sikerül is megmaradnia a szerzetesi lét mellett, annak erős, és szilárd az akarata. A vágyait vissza tudja fogni, amíg el nem jut oda, hogy nem maradnak ilyen jellegű vágyai.

2021. márc. 26. 22:09
 2/4 anonim válasza:
18%
Aki dugni akar az legyen üregi nyúl, aki spirituálisan többre vágyik annak ez nem probléma.
2021. márc. 26. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
16%

Régebben sok buddhista csoportnál egy ősrégi módszert alkalmaztak.

Ókorban még nem herélték az állatokat sem, hanem kővel törték össze a tökeit.

Még régebben olvastam hogy buddhista csoportnál volt ez az eljárás fiatal korban, mikor még a herék kisebbek,buddha szent csapásának nevezték.

lapos malomkőre rakták a zacsit, majd egy idősebb csoporttag,kővel összetörte a jelölt tökét.

Ez volt ami csökkentette a libidót.

Mostanában nem tudom mi van, 90es években olvastam erről,valami műsor is volt a témával kapcsolatban.

2021. márc. 26. 23:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem megszüntetik, hanem felemelik, szublimálják a 2. csakrás ösztönt. Plusz megfelelő mozgásmódszerekkel és táplálkozással oszlatják szét, egyenletesebben, hogy jobban áramoljon. Nem szabad elfelejteni, hogy keleten hamarabb kerülnek be az szerzetesek a rendbe. A megfelelően tanított, felügyeletl gyakorolt, gyerekkorban elsajátított tudás készséggé válik. A nyugati, túlszexualizált környezetben probléma a libidó kezelése, és leginkább az, hogy ha be is szűkül a tudatod az ún. kielégületlenségre.
2021. márc. 27. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!