Emberből halála után lehet angyal?
Nem. Az angyal a bibliai isten szolgája, eleve ennek lett teremtve, és sohasem változik meg a lényege. Az emberi lélek embernek lett teremtve, és ennek sem változik meg a lényege. Ugyanígy emberből nem lesz démon sem. Visszafelé is igaz. Angyalból, és démonból sem lesz ember, és nem születnek meg emberként.
Le kell szögezni, hogy az angyal szigorúan a sémi népek világképéhez tartozik, abból ered. Hasonló szellemekről a zoroasztrianizmus is beszél, és más vallásokban is vannak az istennek/isteneknek szolgái, de ezek nem angyalok.
2. a csecsemőből is lesz felnőtt. A lényege nem változik meg attól, hogy felnő. A hernyó egyszerűen csak a lepke fejletlen változata, a lényege ugyanaz. Minden hernyóból, ha nem pusztul el, lepke lesz. Azaz a hernyó, és a lepke azonos lényegében, csak küllemében tér el. Az angyal, és az ember lelke lényegében különbözik.
Nem a szavam járása a "lényeg" kifejezés, a jelentésén van a hangsúly. Nem azért ismételgetem, mert szűkös a szókincsem.
Amennyire én értem a forrást, mind Metatron, mind Sandalphon esetében, a látomásban egyszerre létezett emberi lélek, és az angyali lélek a mennyben, azaz két entitásról volt szó, miközben valamilyen módon mégis egy entitásról. Mindkettő prófétához köthető, (az angyalok gyakran hírvivő, közvetítő szerepet töltenek be), és egyik esetben sem fogadja el a hivatalos álláspont azt, hogy eredetileg emberek voltak. A rabbinikus, és kabbalisztikus hagyomány is eredendően angyalként kezeli őket. Énoknál található utalás a lehetséges emberi eredetre, de Énok első könyvének utolsó fejezeteiről gyanítják, hogy utólagos betoldások(a stílus eltérése miatt), és ezen fejezetek tartalmazzák az utalásokat, és kifejtésüket.
Más problémák is vannak Énok könyveivel, például a zsidó vallás lélekről alkotott képe miatt, de ez hosszú téma lenne. A véleményemet kifejtettem, mivel ez a véleményem, amit az általam használt forrásokra alapozok, nem kell velem egyet érteni.
A véleményemben magabiztos vagyok. Abban is, amit olvasok, és emlékszek rá. Ha nem lennék, nem írnám le. Te is magabiztos vagy a véleményedben, ezért leírod. Nem értem, miért baj, ha én is ezt teszem a sajátommal. Ha a stílus nem tetszik, ahogy leírom, van lehetőséged kifejezni a nemtetszésed, lepontozás formájában. Ha nem hasznos számodra a válasz, akkor a lepontozás jogos.
Mivel nem hiszek a sémi világképben, így az angyalokban sem. Amit írtam, az a vallásokról szerzett ismereteimre alapul. Kivéve az emberi lélek más lélekké válásának lehetetlenségét. Ezt nem olvastam, vagy tanultam.
Szerintem igen! Pl. Őrangyal.
Egyébként az angyalok képesek emberi testet is ölteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!