Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtudni álom...

Hogyan lehet megtudni álom közben, h álmodsz? Hogy aztán azt tehesd amit csak szeretnél. Van rá valami módszer?

Figyelt kérdés

Egyetlen módszert ismerek, de ez is elég körülményes. Lényege a reflexeken van. Azt kell csinálni, h a való életben, pl. az órádat vagy a telefonadat beállítod, h bizonyos időközönként jelezzen, h aztán te arra reagálj valamit. Pl. körülnézel akkor, h minden "normális -e".

És ha elég sokáig csinálja ezt az ember, egyfajta rutinná válik, és álmodban is csörögni fog a teló vagy óra, és akkor is körül fogsz nézni, h vajon álmodsz e. Lehet tudni, h az érzekék kicsit máshogy működnek. Tapintás, szaglás stb. És ilyen esetben kiderülhet, h álmodsz. Elég furcsa módszer, de működik / működhet.

Van valakinek még hasonló ötlete, tippje? Köszi.

2010. aug. 17. 21:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem tudom, nekem hirtelen jön ez a felismerés, anélkül, hogy szándékosan idézném elő.
2010. aug. 17. 22:03
 2/11 anonim válasza:
Ha napközben ahányszor eszedbe jut megkérdezed magadtól: Most álmodom vagy ébren vagyok? Egy idő után megszokod és álmodban is megteszed, és amúgy nekem bevált.
2010. aug. 17. 22:11
 3/11 anonim ***** válasza:

hát inkább próbálj a valóságra koncentrálni, az álmok világa más tészta..

Tetszett az Eredet mi? :)

Nekem nem, volt benne egy csomó logikai hiba..

2010. aug. 17. 22:13
 4/11 anonim válasza:

Én egyszerűen meg szoktam érezni,hogy álmodom. Legutóbb,mikor kezdett "eldurvulni" az álmom,megszólaltam benne:

- Najó,elég volt,ki akarok szállni.

Nem történt semmi,álmodtam tovább.

- Hééj,fel akarok ébredni,felébredni.

Majd elkezdtem gondolkodni,mit tegyek,hogy kizökkentsem magam és felkeljek,s egyszerűen fejest ugrottam a földbe. Viccen kívül. Mert ha meghalsz az álomban,akkor felébredsz,mivel az elméd nem tudja,milyen a halál után. S ez már többször bevált :)

2010. aug. 17. 22:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Tuti módszert nem tudok. Én is csak úgy észre szoktam venni, de nem mindig. Csak jön egy érzés, hogy valami nem stimmel és elkezdek gondolkodni, hogy miért is nem logikus, amik történnek.

A módszer, amit leírtál szerintem kicsit "veszélyes". Jó esetben be tudsz állítani pont olyan hangerőt, hogy meghalld, de ne ébredj fel, megtalálod azt a csengőhangot, ami nem riaszt fel az álmodból. Ehhez még kell az is, hogy pont olyan mélyen aludj, amihez az a hangerő megfelelő. Szóval így első ránézésre ez elég bonyolult. Rosszabb esetben hozzászoksz, hogy kívülről mindig jön valami hanghatás, és már az ébresztőórára sem kelsz fel.

2010. aug. 17. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:
utolsó előttinek üzenem,hogy ha fejest ugrasz,az se válig be midnig...velem pl olyan volt,hogy leugrottam egy mags heléyről,és éreztem rendesem a belembe,,hogy zuhanok,de a végén viszapattantam,és elkeztem pattogni,és nem keltem fel egyből..de pl amikor vmi olyat álmodok,hogy megátmad egy alien,aztán már nemtudom hogyna kihúzni magam,akkor énis felkelek,bár az nem vmi jó érzés
2010. aug. 17. 23:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Néha,ha,,felületesebben",éberebben álmodok tudom,hogy csak álom,és olyankor megpróbálom befolyásolni a dolgokat,hogy azt álmodjam,ami nekem tetszik:)Ritkán van ilyen,érdekes fázisa az agynak.Többnyire álmunkban nagyon mélyen alszunk,így nem nagyon vagyunk vele tisztában,hogy az most valóság-e vagy sem.Ha viszont álmodás közben pl megfordulok,egy picit mindig felkelek,de csak annyira,hogy közben álmodjak tovább,az ébredésből viszont már jön annyi,hogy arra gondolok,amire szeretnék.Hú lehet most marha nagy hülyeséget írtam...
2010. aug. 17. 23:18
 8/11 A kérdező kommentje:
22:45-nek üzenem, h az álombéli csörgést nem kívülről gondoltam, hanem akkor az álmodban, a zsebedben lévő teló is jelezni fog a rutin miatt. Amúgy jókat irtok szívesen olvasom! Hát én még álmomban sem mernék "öngyilkos" lenni.
2010. aug. 18. 00:21
 9/11 anonim válasza:

23:18-nak üzenem h már nekem is vlt ien többször..

Am én általában rászoktam jönni h álom-e vagy sem..és ha álom akkor nagy akaraterővel ki lehet belőle szállni..

Legalábbis nekem össze szokott jönni.

Vagy ha 1szerűen elkezded csipkedni magad..nahh én úgy ébredtem fel 1 alkalommal,aztán rájöttem amikor felébredtem h tényleg csipkedem magam.:D:D

2010. aug. 18. 11:54
 10/11 anonim válasza:
Én szinte mindig ha rosszat álmodok elkezdek sikítani álmomban és közben tényleg sikítok, csak én úgy hallom mintha mély hangot adnék ki, mások meg csak sikítást hallanak meg nyöszörgést.. de bennem alapból bennem van, hogy ha eldurvul egy rossz álom, akkor elkezdek sikítani csak én úgy érzem, mintha alig lenne hangom és az is ilyen nagyon mély..érdekes:D arra viszont én is kiváncsi lennék, hogy tudom szabályozni, hogy mit csináljak álmomban és hogy jöjjek rá, hogy álmodok. bár egyszer kiskoromban álmomban egyszercsak elkezdtem mondani mindenkinek, hogy ez egy álom, de nem hittek nekem pedig tényleg az volt..
2010. aug. 18. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!