Hogyan képzeljem el azt, hogy a lelkem elhagyja a testemet?
Én nem vagyok annyira benne a témában,azért is kérdeztem rá és kevésbé hangzott értelmesnek számomra is ez a verzió.
Szerinted mit élhettem át?
Lehet hogy csak az elmém játszott velem ájulás közben?
Nagyon valóságosnak tűnt.
Az a baj hogy az hogy valósághűnek tűnt az élmény még nem tesz semmit.
Nekem egy barátom mesélte 1szer hogy amikor otthagyta az élettársa a gyerekével 1ütt úgy szétcsúszott hogy alkohol vagy drog hatása nélkül azt hallucinálta hogy ott vannak vele a szobában. Azt mondta hogy úgy képzeljem el mintha tényleg ott álltak volna mellette hús-vér alakban.
Addig amíg a "látomásod" nincs kapcsolatban a valósággal addig soha nem fogod tudni biztosra.
Pl ha kilebegtél volna egy ház felé és látomás közben látod hogy ott egy sárga cipő a tetőn és később kiderül hogy a valóságban is ott van az a cipő ... na akkor kezdene igazán érdekessé válni a dolog.
Az nem ilyen ha azt láttam ahogy fekszem a földön,és láttam hogy a dohányzóasztal fel van borulva( nem éreztem meg előre ezt az ájulást,máskor leülök előtte,akkor viszont rázuhantam a d.asztalra)
Pont úgy volt abban a szögben ahogy láttam , azt is láttam ahogy a macska odajött és nézegette a csuklóm. Amikor magamhoz tértem láttam h a csuklóm megvágta az asztal. Még annyi esetleg hogy azt is láttam h a pólóm fel van csúszva a testemen és ez is így volt.
De voltak még ilyen részletek mint pl csak az olvasólámpa égett a szobában ès ahogy láttam magam annaka a fénye is megegyezett (most ezt nem tudom hogy írjam le érthetőbben)
Na most ezek összességére írom hogy nagyon valóságosnak tűnt, ezek a részletek miatt mintha tényleg láttam volna akkor magam.
Az a baj hogy ezeket a szemeddel is láthattad mind esetleg érzékelhetted más érzékszerveiddel is és ebből az agyad "összedobhat egy nagyon valósághű hallucináció koktélt". Tehát nem hinném hogy teljesen kizárható a hallucináció.
Viszont léteznek olyan sztorik amiket már nem lehet hallucinációval megmagyarázni sehogy sem. Csakhogy azok igazságtartalmáról lehetetlen megbizonyosodni.
Igen,gondoltam erre is.
Ha ez a magyarázat akkor elképesztő mikre képes az agyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!