Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan képzeljem el azt, hogy...

Hogyan képzeljem el azt, hogy a lelkem elhagyja a testemet?

Figyelt kérdés
Számos alkalomkor próbáltam már a kötél és a létra módszert, de hatástalan. Milyen módszerek vannak még?

2021. febr. 18. 19:59
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Nem értem mire gondolsz. Elmagyaráznád?
2021. febr. 18. 22:50
 12/36 anonim ***** válasza:

Az csak álom, azt álmodod hogy elhagyod a tested

Fekszel az ágyban, aztan érezd azt hogy felkelsz, de a tested ne mozduljon meg csak erositsd fel azt az érzést ahogy felkelsz

2021. febr. 19. 05:24
 13/36 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy mi lenne ezzel a célod?
2021. febr. 19. 07:29
 14/36 Grimfox ***** válasza:
65%
Ha biztonságos lenne, akkor nem lenne az elmédben természetes gátló mechanizmus, ami akadályoz. Nem egy magasszintű szellemi gyakorlat lenne a tudat kivetítése a testen kívülre. Merthogy eredetileg az. Mi történik, ha akaratod ellenére, zavarás miatt hirtelen kell visszatérned a normál tudati állapotba? Mi történik, ha nem elégséges az erő, vagy az összpontosítás, amivel sikerül "kilépned"? Ki mondta, hogy egyedül leszel abban a térben, ahová kivetíted a tudatosságodat? Ki mondta, hogy azok a dolgok amiket ott találsz mind veszélytelenek? Biztos vagy benne, hogy egy gyakorlat, ami a szellemi síkra összpontosítja a tudatodat nem fogja összezavarni az érzelem, és gondolatvilágodat? És ezek csak azok a lehetséges veszélyforrások, amikről én tudok. Aki tényleg sikerrel járt, nem csak képzelődött, vagy hazudja, hogy sikerült, az ennél is több veszélyre tudna figyelmeztetni.
2021. febr. 19. 08:03
 15/36 anonim ***** válasza:
0%

Grimfox, szerintem olvasd el, amit írtam 2esként, és akkor nem fogsz ilyen dolgokban hinni, ha logikusan átgondolod.

Nem azért magasszintű szellemi gyakorlat, mert veszélyes, hanem azért, mert nehéz megtartani a figyelmed és a tudatosságod egy olyan mechanizmus közben, ami arra szolgál, hogy pont hogy "kikapcsolja az agyad" és pihenni tudj. Egyszerűen nem erre való az alvás fázisa, ezért nehéz, nem azért, mert bármi veszélye lenne. Túl komolyan veszed az Insidious filmeket, ha ilyenekben hiszel. Ha bármi rosszat, mumust, démont látsz, azt csak a tudatod vetíti ki. Na m1 ezeket leírtam a linken található kérdésnél, majd olvasd el. Fizikai képtelenség, hogy a tudatod elhagyja a testedet, mivel az egész énvalód csak az agyadban létezik, ami a haláloddal vagy agyhalállal kikapcsol és megszűnsz létezni. Mivel ezek csak kvázi elektronikus jelek az agyadban, te magad, a személyiséged és a tudatod. Ennél fogva nem lehet a testet elhagyni, csak nagyon valóságosat álmodni.

2021. febr. 19. 08:07
 16/36 Grimfox ***** válasza:
100%
Elolvastam már korábban, csak nem értek egyet.
2021. febr. 19. 08:28
 17/36 anonim ***** válasza:
Ja okes, es igen, en sem tudom tenyszeruen allitani amit irtam, majd csak ha megtapasztalom a dolgot, de szerintem neked sem kene tenyszeruen irni, ha nem vagy benne fix, illetve erdemes elgondolkodni a vazolt verziomon. En szoktam azon amit te irtal, azert jutottam idovel erre, de nem zarom ki en sem teljesen azt sem, amig nem tudom.
2021. febr. 19. 09:29
 18/36 A kérdező kommentje:

Grimfox, szerintem csak túlkomplikálod 😅

Nekem egyébként van már tapasztalatom. Kiskoromtól kezdve érdekelt a természetfeletti. Nem értettem mi az a halvány réteg, amit az emberek és tárgyak körül látok - de annyira természetes volt, hogy sokáig nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Majd olyan 12 évesen megtudtam, hogy ez aura. Abban az évben elkezdtem meditálni, rengeteget. Pár hét után abbahagytam, de időről időre újra csináltam.

Aztán 14 évesen egy hosszú meditáció során egyszer csak "láttam". Olyan hirtelen történt, hogy elsőre fel sem tűnt, hogy elvileg csukva kéne legyen a szemem. Ahogy "bámultam" azonban észrevettem, hogy ahonnan nézek, az magasabban van, mint a fekvő pozícióm, mitöbb a szoba végén lévő led órán a számok fejjel lefelé álltak. Nemsokára egy apró esést éreztem és felébredtem.

Később azt is megtudtam, hogy ez lehet a testelhagyás. Ez már hét éve volt, de azóta sem sikerült újra megtapasztalni.

2021. febr. 19. 10:02
 19/36 Grimfox ***** válasza:

Nem komplikálni akarom, csak óvatosságot javasoltam.

Én is egész kiskorom óta látom azt a halvány derengést dolgok körül, és a látszólag a levegőben táncoló, rengeteg fénypontot is. Olyan hat éves körül lehettem, amikor kijelentettem a tömött buszon nagymamámnak, hogy látom a levegőt. El is magyaráztam hogyan. Szerintem kissé beégettem vele nagymamámat, a többi utas meg hülyének nézett. Csak pár éve jöttem rá, hogy azok a pontok nem a levegőben táncolnak, hanem egészen közel a testfelszínhez. Gyakorlatilag abban a derengő aurarétegben, amiről te is beszéltél.

A fura szögből, csukott szemmel látást én is tapasztaltam. Olyasmi szögből láttam, mintha az államon, vagy inkább alatta lenne szemem, és azon keresztül néznék ki. Vagy épp oldalra, valahol a halántékom táján. Éreztem, hogy a testem milyen szögben van, és azt is, hogy a szemem csukva van. Az is különös volt, hogy a szobában teljesen sötét volt, és ezt láttam is, de mégis teljesen tisztán, és élesen láttam mindent. Nem fekete-fehérnek mondanám, bár egyszer-kétszer olyan is volt, inkább olyan volt, mintha mindennek csak a felszínét látnám minden további részlet nélkül. Néha ezt az állapotot másodpercekig fenn tudtam tartani, miután tudatossá vált a jelenség. Általában amint tudatossá vált, megszűnt, de volt egy, vagy két alkalom, amikor a megszűnés után is vissza tudtam állítani. Ez persze még nem testelhagyás, ez inkább a tudat általi érzékelés kategória. Biztos vagyok benne, hogy a tudatom még a testem keretein belül volt, csak nem ott, ahol általában van(homlok, és szemek mögött), és nem is abba az irányba fókuszált, amerre szokott(előre, a szemek irányába). Abban is biztos vagyok, hogy ébren voltam, jobban mondva nem aludtam, csak a tudatom került másmilyen állapotba, mint az általános éber.

2021. febr. 19. 10:32
 20/36 SZücsöm ***** válasza:
Grimfox magát a "technikát" honnan szerezted? Mert ha könyvből olvastad kíváncsi lennék a címére.
2021. febr. 19. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!