Bipoláris zavar kezelhető tudatosság fejlesztésével?
Figyelt kérdés
Vagy ez valóban egy gyógyíthatatlan betegség és gyógyszerrel kezelhető?2021. jan. 22. 09:41
11/15 Grimfox válasza:
Tudathasadást nem. Frusztrációt igen, mivel a bipoláris zavar egyes tünetei rosszabbodhatnak, ha tudatosan figyelsz rájuk. A kezelés, kézben tartás módja az, ha a tünetek, vagy tartósabb állapotok előtörését akadályozod meg a tanult irányítással. Előbb a tünetmentes állapotot, vagy enyhe, tompított tüneteket kell megtanulni irányítani, mert a teljesen szabadon hagyott tüneteket még tapasztalattal is nehéz fékezni, kézben tartani, nem hogy kezdő próbálkozásokkal. Ha vannak tünetmentes időszakaid, gyakorolhatod a választott módszeredet, a gyógyszeres kezelés kitolja ezeket a tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel járó időszakokat, több időd, és energiád marad gyakorlásra. Tulajdonképpen a befektetett energia a fontosabbik, az idő, ami a gyakorláshoz szükséges emberenként változik. Viszont a bipoláris zavar elég hírhedt arról, hogy feléli az érintett akaratának, és testének energiakészleteit. Röviden belefáradsz.
12/15 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egyszerűbb megoldás ha tudatában vagyok a fázisomnak és arra szedek gyógyírt? Depire hangulatjavítót, hipomániára nyugtatót?
2021. jan. 22. 14:42
13/15 anonim válasza:
Igen,kézben tarthatod az indulataidat,akkor ha gyógszerrel,stabilizáltak.Régebben,gyakran voltak düh kitöréseim.Amióta szedem a gyógyszereket,ez megszünt.Elötte,akár mit csináltam,akkor is robbantam.
14/15 Grimfox válasza:
Én pánikrohamok ellen szedek nyugtatót. Korábban kétféle antidepresszánst is kellett szednem, mert kevert szorongásos depresszív zavarom is van a pánikbetegség mellé, de amíg szedtem a gyógyszereket, és nem voltak tüneteim, sikerült eljutnom odáig, hogy az antidepresszánsokat teljesen letehessem, és a nyugtatóból sem annyit szedek már, mint eredetileg. Nekem a qigong, és az autogén tréning(gyakorlatilag egyszerű önhipnózis) segített eljutni idáig. Ha nem szedtem volna a gyógyszereket, nem mentem volna semmire, mert a tünetektől nem hogy koncentrálni nem tudtam a gyakorlatokra, de gyakorlatilag semmire nem voltam képes. Még hétköznapi, sőt alapvető önfenntartó dolgokra sem.
15/15 anonim válasza:
Nem tudom. Skizofrénrõl tudok aki megtanult uralkodni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!