Mit gondoltok, mennyire érdemes bízni a megérzésekben? Mik a tapasztalataitok?
7-es: "Ezek tipikusan gyorsan bekövetkező dolgok, amikre valaki, vagy valami (tudatalatti, őrangyal, felsőbb én) igyekszik figyelmeztetni minket... :)"
Én ennek olvastam sci-fis magyarázatát. Előtte is megfigyeltem már magamon, azóta is. Arról beszélek, ahogy írod, gyorsan bekövetkező dolog. Hogy megérzed, hogy mi lesz, és azonnal bekövetkezik. Pár tized mp múlva.
Nos a sci-fi könyvbéli magyarázat az volt, hogy az idővel nem pontszerűen van kapcsolatunk, mármint hogy egy ponton, ami a jelen, hanem képzeljünk el egy kört, ami gurul az időegyenesen, és ahol "leér" rá, ahol érintkezik vele, az nem egy pont, hanem több pontnyi. És emiatt létezik ez a pártized mp-es kvázi jövőbe látás. Hogy miért nem folymatosan látjuk akkor ezt a picike jövőt, arra már nem emlékszem, kitért-e a sci-fi, nagyon régen olvastam.
Mindenesetre nálam elő szokott fordulni, hogy mondjuk törik a pohár, azt látom (megérzem! hogy a témánál legyünk), és pár tized mp múlva valóban esik le. Vagy valami felbukkanása ennyivel előre látva, meg ilyenek. Amióta ezt olvastam, azóta nekem erre ez a magyarázat. És kész. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!