Szerintetek létezik a gonosz, mondjuk "Sátán" ?
Vannak nagyon magas szinten a jóságot önmagukban megvalósító emberek, megvilágosodottak, szentek, stb. Persze hogy vannak a rosszat, a gonoszt önmagukban hasonló magas szinten kiművelt emberek is.
A sátán legnagyobb trükkje az, hogy elhitette nem létezik -nem tudom kitől származik ez a mondás, de találó.
Ha olvastad a bibliát, főképp az ószövetséget, akkor tudod, hogy a sátán isten szolgája. Még akkor is, ha az embernek árt, azt isteni parancsra teszi. Ezért kelt birokra Jákobbal, ezért mért tíz borzalmas csapást Egyiptomra, és ezért verte meg Jóbot. A zsidó hagyományban ezeket a sátán, név szerint Samael tette. (az első kettőt legalább is)
Ugyanakkor mint nem keresztény, nem hiszek a sátánban. Az ember gonoszságát egy külső gonoszra fogni az ember újabb bűne, amivel a felelősséget, vagy egy részét próbálja magáról elhárítani.
Igen, létezik!
És a hatalom, az elit rendszeresen tart neki rituálékat is, ezért tud ma uralkodni a gonosz.
Csak azt nem tudják, hogy hatalmuk átmeneti és része egy magasabb tervnek....
Tagja voltam egy kőműves csoportnak.
Fekete mágiát használok, de már kiváltam a csoportból, csakis a saját magam jóléte miatt használom.
Ő létezik de többféle módon hívják.Akik eszerint élnek és ezt a tudást a gyakorlatban is használják, Fénybenjárónak, vagy Lucifernek hívják.
A luciferánus okkultizmus az az elméleti filozófia amit a 7-es válaszíró is megpendített a válaszában.Ezt gyakorolja az elit is.
Egyéni vagy csoportos úton is végigjárható a tanulás ezen az ösvényen, de mindegyik ugyanoda vezet.Megismerni a végső igazságot és ezáltal alakítani a saját életed úgy ahogy akarod.
Mit értesz Sátán alatt? Egy patás lábú bakkecske szarvú szárnyas démonban nem hiszek.
Hiszek benne, hogy van gonosz, ez nevezhető Sátánnak is.
Ha viszont léteznek angyalok és bukott angyalok (démonok) akkor sem hiszem, hogy a Sátán az Lucifer, ahogy előttem is írták, a judaizmusban Sátán Isten szolgája, maga Sátán azt jelenti “a vádló” vagy “az ellenfél”, Isten szolgája nem egy bukott angyal akit kidobott a Mennyből mint Lucifert és a követőit.
Ha létezik is, nem foghatjuk Sátánra a saját hibáinkat, amikor felénk nyújtja a kezét próbára tesz (megkísért) vele, de a szabad akartunkból engedünk neki (vagy állunk ellen, ahogy Krisztus is ellen ált).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!