Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehetne jó irányba...

Hogy lehetne jó irányba irányítani életemet? Karmaoldás? Más ötlet?

Figyelt kérdés
2020. nov. 29. 20:14
1 2
 11/15 Grimfox ***** válasza:

A hagyományos értelemben vett meditációt. A meditáció ugye egy latin(vagy görög...nem vagyok nagy nyelvész) eredetű szó, és elmélkedést jelent. Elmélkedő meditációt kellene használnod.

Amikor a megfelelő tudatállapotban vagy, egy témára összpontosítod minden figyelmedet, és elkezdesz egyesével, türelmesen kérdéseket feltenni magadnak ezzel a témával kapcsolatban. Ezután vársz, és figyeled a felmerülő gondolatokat. Lehetnek ezek képek, érzések, vagy a belső hangod válasza. Figyelsz, és megtartod az összpontosításodat a témán. Ha nem jön több válasz, és még nem kaptál kielégítő választ, újra kérdezel, más szempontból, másként megfogalmazva a kérdést. Ha kapsz egy választ, ami felkelti a figyelmedet, a válaszra is rákérdezel. Így haladsz egyetlen téma mentén előre. A téma lehet önismeret, vagy éppen egy döntéshelyzet is. Ha döntéshelyzetben meditálsz, megtudhatod mit szeretnél igazán csinálni, mi lenne a leginkább előnyös, még akkor is, ha ez utóbbi nincs ínyedre. Élethelyzeteken is elmélkedhetsz, például miért alakult úgy, mely döntésed vezetett oda, és így tovább.

Nincs elvárás a meditációs testhelyzetre vonatkozóan. A lényeg, hogy el tudj lazulni, de ne aludj bele. Ez nem jóga, hogy a póznak, amiben meditálsz kihatása legyen az eredményre. Én például fekve meditálok, mert nem tudom ülve ellazítani a hátam, és kiegyenesíteni a gerincem.

2020. nov. 29. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem létezik olyan hogy karma.
2020. nov. 30. 03:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Grimfox jóindulatát el nem vitatva jeleznem kell, hogy a módszer, amit ajánl, az nem meditáció. Amit ő ajánl, kontemplációnak hívják.
2020. nov. 30. 03:55
 14/15 Grimfox ***** válasza:
Sokféle meditációs gyakorlat létezik a céltól függően, ez is csak egy. A meditáció gyűjtőfogalom, a konkrét technikát meg nevezik, ahogy nevezik. Speciel nem tudtam, hogy ennek a meditációs technikának kontempláció a neve, még ha hallottam is ezt a kifejezést. Nagyjából úgy jött le eddig, hogy a meditáció elmélkedő formáinak a szinonimája a kontempláció. Lehet hogy tévedtem, és ez csak erre a technikára értendő. Ha tévedtem, elnézést.
2020. nov. 30. 11:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2020. nov. 30. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!