Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan meditálsz?

Hogyan meditálsz?

Figyelt kérdés

Nem gondolsz semmire csak hagyod hogy haladjanak a gondolataid?

Külső zajokra, térre fókuszálsz vagy befelé? Vagy mindkettő?

Bármilyen leírás jöhet!

2020. nov. 3. 19:50
1 2
 1/16 Grimfox ***** válasza:
100%

Én kétféle meditációt használok. Az egyik a qigong nei dan irányú meditációs sora(nei dan, belső elixír, a mozdulatlan, ülőmeditáció értendő ez alatt), a másik a klasszikus elmélkedő meditáció. Relaxációból egyetlen kérdésre, vagy témára koncentrálok, majd ezt a témát járom körül kérdésekkel, amiket magamnak teszek fel, és figyelem, milyen válaszok, gondolatok, és érzések merülnek fel a kérdések következtében.

Az elsőt az akaraterő, életerő, és koncentráció erősítésére, az irányítás gyakorlására alkalmazom, a másodikat akkor, ha olyasmire keresek választ, ami önmagammal kapcsolatos, vagy közvetlenül érint. Ezen kívül még használok néha egyéni meditációkat, de ezeket nem írom le, mert nem tudom, mennyire használhatóak, vagy biztonságosak mások számára. A saját ötleteim általában valamennyire hatékonyak, de legalább annyi mellékhatásuk, vagy rizikójuk is van...Kontár vagyok, na.

2020. nov. 3. 20:11
 2/16 anonim ***** válasza:
Domján féle
2020. nov. 3. 20:26
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
Kiürítem a fejemet, összeteszem a mutató- és hüvelykujjamat és levitálok.
2020. nov. 3. 21:06
 4/16 anonim ***** válasza:
én a silva féle módszerrel megyek le alfába és utána elengedek mindent...
2020. nov. 3. 21:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Kínai qikung gyakorlat, leülsz kényelmesen székre, törökülésbe, fél -vagy teljes lótuszban, elképzelsz egy forró piros (alma-pingponglabda méretű) gömböt a köldök mögött, az alhasadban, és csak ezt figyeled a belső látásoddal...érzed hogy forró...látod hogy fényes piros...és csak figyeled....beindít egy belső energiatermelő folyamatot, összegyűjti a chi energiát, és növeli a koncentrációs képességedet.
2020. nov. 3. 21:11
 6/16 Grimfox ***** válasza:

Koborlo1, ez is nei dan gyakorlat. Próbáltad már légzéssel összekapcsolni? Például úgy, hogy amikor belélegzel, mélyen a hasadba lélegzel, elképzelve, hogy a belélegzett levegő forróságként belép ebbe a gömbbe, amikor kilélegzel, akkor pedig összesűrűsödik benne. A qigong gyakorlatok alapja mindig a légzés, ha a vizualizációt összekapcsolod a légzéssel, a hatásfok nagyságrendi szinten növekszik.

Az alhas területét általában egy yin energiatárolónak tekintik, ami ugye hideg, víz jellegű, de a szándékosan gyűjtött chi felmelegszik. Ha ezt összekevered az itt eleve jelenlévő hideg, passzív chi-vel, akkor az általános életerőd növekszik. Ha csak egyszerűen alhasi légzést gyakorolsz, a hideg, víz jellegű chi termelődését segíted elő. A te gyakorlatod a forró, tüzes yang chi termelését célozza. Ha ezek egyensúlyban vannak, a test erősebb, és egészségesebb lesz, mint az átlag emberé. Ha túl sok a tüzes, akkor viszont a test túlhevül, gyorsabban öregszik, és nyugtalanná válik.

2020. nov. 3. 22:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Grimfox, köszönöm a kiegészítést...és persze, tök jó amit mondasz.

Igen, ez is nei dan...ez a Csüng Juan Csikung rendszer egyik alapgyakorlata, az öregedést lassítja, a hormonrendszert "izzítja be", és növeli a szexuális energiákat is 🙂

2020. nov. 3. 22:43
 8/16 Grimfox ***** válasza:
100%
A szexuális energiát általában a qigong gyakorlók átalakítják chi-vé. A velőmosó qigong sok gyakorlata szól erről. Ha az öregedést akarod lassítani, tényleg figyelj arra, hogy ne maradjon túl forró a testedben keringő életerő, mert a yang pólus felgyorsít mindent, lévén aktív. Így az öregedést is. Elkeverve, és egyensúlyba hozva a yin-nel "minőségi üzemanyag" gyártható azzal a módszerrel, amit leírtál.
2020. nov. 3. 22:52
 9/16 anonim ***** válasza:
45%
2-üveg sörrel .
2020. nov. 3. 22:56
 10/16 anonim ***** válasza:
Ez a gyakorlat felszítja a tüzet, beindít rendszeres gyakorlással egyfajta energiatermelő funkciót, (megemeli a hormonszintet, és egyúttal el is kezdi ezt energiává változtatni) az alsó tantienben -ami egyfajta energetikai üreg-, és alkalmas a chi szétszóródás mentes tárolására, finomítására...itt, a gyakorlat során elkeveredik a vesék energiájával, amik alapvetően yin energiák, (a vese eleme a víz) és egy nemesebb, jobb minőségű chivé változik...ennek egy része táplálja a veséket, megőrizve bennük a születésünknél kapott chit, és a gyűjtött chit, valamint egy része a nemesített chinek felszáll a szívhez, erősítve az akaratot, és táplálva a lelki energiákat...nem akartam ennyire kibontani...ez a gyakorlat egy teljes rendszer része, egy lépcsőfok, de önmagában is teljes értékű, azért mertem megosztani a meditációnál.
2020. nov. 3. 23:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!