Melyik csillagállás a legalkalmasabb mágikus rituálé bemutatására?
Föld és a holdhoz képest fontos hogy állnak a bolygók.
Azt tudom a vénuszi energia a tisztaságot női energiákat jelenti, a marsi energia a harcias üzleti jellegű sikereket.
Mikor érdemes bemutatni ilyen rituálékat?
Régebben találtam ilyen asztrólógiai naptárt ahol bolygóegyüttállások és hatások voltak feltüntetve.
A régi mágusok nem véletlenül voltak az akkori kor tudósai. A csillagászat mellett matematikát, geometriát, és sok más tudományt is felhasználtak a rituálék során. A mágikus rituálék céljától függ, melyik csillagállást vették figyelembe. Termékenység rituálét nem végeztek fogyó holdnál, de a lázas betegségeket ekkor igyekeztek gyógyítani. Minden célhoz a lehető legmegfelelőbb állásokat keresték. Nem kötelező egy rituálét csillagászatilag is beállítani, de a régiek így igyekeztek biztosítani a legnagyobb hatást.
Fokozatokat is lehet alkotni, hogy mennyire hangolod be a mágikus rituálét az asztrológia szerint. Ha csak a Hold, a Nap, és az évszakok szerint hangolod be, akkor viszonylag könnyen lehet boldogulni, ha a teljes asztrológiai képet nézed, lesznek olyan rituálék, amiket a te életedben nem végezhetsz el, mert nem lesz rá alkalmas állás.
Sokkal egyszerűbb a rituálé elemeit alaposabban összeválogatni, és maximum napszakhoz igazítani, mint várni a megfelelő állásra. Minden, ami a rituáléban szerepel szimbolikus értékű, ezért ha azokat jól eltalálod, sikerrel jársz, függetlenül a csillagállásoktól.
Vegyél holdnaptárat, nekem a Szépasszony lunáris kalendáriuma van.
Ad egy jó támpontot arra, hogy milyen erők vannak épp munkában, mit mikor érdemes csinálni, hajvágás, palántázás, ágynemű szellőztetése.
Jézus nem tanított az őrangyalokról, legalább is a bibliában nem találtam rá utalást. Jézus azt tanította, hogy szeressétek istent, és egymást, minden más ebből ered. Ezt válaszolta a kérdésre, hogy melyik a legfontosabb parancsolat. Az ószövetségben pedig főként nem volt szó olyasmiről, hogy az embereknek őrangyala lenne. A lelkiismeret még oké, de az őrangyalokra hagyatkozni, vagy őket keresni eltér Jézus tanításaitól. Az ő tanítása az, hogy őt kell követni, és Istent keresni. Őrangyalokról szó nincs. Angyalokkal csak azok foglalkoznak, azok hívják, őket segítségül, akik theurgiát, angyalokat megidéző mágiát használnak. Hiába ellentétes ez a démonidézéssel, ugyanúgy távol áll a jézusi úttól, mint bármi más mágia.
Lelkiismerete sincs minden embernek, kinek azért, mert feladta, kinek azért, mert anélkül született(létező kórkép). Azt feltételezni, hogy őrangyala van mindenkinek, emberi hiúság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!