Megrázott az áram de túléltem, ez utalhat valamire?
Grimfox:
Szerinted miért old le az ÉV-relé 30 mA-nál?
qkker1
Az ÉV relé csak akkor old le, ha az elektromos rendszer rendesen van bevezetve. A kérdező esetén nem tudom milyen a hálózat, de az biztos, hogy nem volt másfél órát feszültség alatt, miközben a fogai közt pattogtak az ívek.
Az eset, ami velem történt másként működött, mert abban a házban szerintem egyetlen biztonsági előírást nem tartottak be építéskor, nemhogy normális hálózatot vezettek volna be. Ha erre még rájönnek a zárlatos, kiöregedett elektromos eszközök, akkor gondolhatod, hogy ott nem volt rendes érintésvédelem. A mázli ott az volt, hogy a zuhanyt más tartotta, és a zuhanyfej műanyag volt, amit el tudott dobni az illető, így én ki tudtam ugrani a víz alól, amint az nem folyt rám közvetlenül.
Ha valakibe izomból bele csap a villám,az porrá ég. Azt nem lehet túlélni.
Ha meg csak valami kósza mellékág találja el még az is lehet hogy csak törpeáram folyt át rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!