Van, aki elhiszi, hogy a világunk es az emberi sorsok csak véletlenekből állnak es nincsenek irányítva? Én már nem.
Figyelt kérdés
Soha nem akartam hinni az ezoteriaban es a spiritualitasban, de sajnos az en es a családom sorsa olyan, ami miatt itt vagyok es hiszek a balsorsban... ti elhiszitek, hogy az, hogy valaki jó családba születik, egészségesnek, szépnek, vagyonosnak es az egész élete el van rendezve, míg mások egy nagyon szegény, elmebeteg alkoholistákkal teli családba csak véletlen lenne? Mi rá a magyarázat? Vagy olyan egy olyan esetet, amikor valaki pl. külsőleg nagyon sokat kapott, de emellé egy borzalmas családot, mentális beteg es szerencsétlenül alakul a sorsa, pedig lehetne sokkal jobb? En személyesen nagyon érintett vagyok, képtelen vagyok megérteni a világ működését, rosszul alakult a családom sorsa és mára már rajottem, hogy nincs mit tenni... próbálok keresni valamilyen spirituális tanácsadót, mivel a pszichológusok nem segítettek, de már lemondtam arról, hogy jobb lehet.2020. szept. 7. 13:12
31/32 anonim válasza:
Az életnek nincs celja sem ertelme csak annyi amennyit Te magad adsz neki! Szeretni jöttél ide mint mindenki más. De ez az első amit mind elfelejtünk mindennap.
32/32 anonim válasza:
Az eredeti kérdés kapcsán.
A " csak véletlenekből állnak és nincsenek irányítva" megközelítés tévesen próbál logikai összefüggésbe állítani két tényezőt. Azaz: attól, hogy valami nincs irányítva, még nem feltétlen kell véletrenekre gondolni.
Egyébként saját tapasztalaból mondom: vannak olyan egybeesések, melyeket csak nagyon erőltetetten tudnék véletlennek nevezni. A következtetésem pedig az, hogy életünk eseményei közvetlen metarforái annak, ahogy gondolkodunk a világ rendjéről, magunkról, a számunkra fontos dolgokról.
Nem úgy értem, hogy gondolkodás módunk meghatározza, hogy merre megyünk és miként cselekszünk az életben, hanem arra, hogy fejlettségi állapotunk törvényszerűen teremti magának a továbbfejlődéshez szükséges feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!