Csak én találom viccesnek a némelyik ufo, ezotéria kérdésekben leírt észrevételeket?
Hát kapitány... csalódtam benned... Még mindig materialistázol, holott nem is ezen van a lényeg... Ennyire lassú a felfogásod??? Hányszor kell még neked kleírni azon szavak jelentését, amiket (rosszul értelmezve) használsz???
Nem a materialista szót kellene használnod, hanem a szubjektívet... Egy szubjektív (legyen idealista, vagy materialista) nem fogja soha elfogadni, hogy rajta kívül, maga helyett valaki máős irányítsa az életét...
Azt mondod, hogy a tudomány változik, és ezért tökéletlen??? Én meg azt mondom, hogy az ezoterika változatlan, és ezért tökéletlen... A tudomány változik, átírja önnön törvényeit, és a tökéleteség felé halad, tökéletes akar lenni... Ezzel szemben az ezoterika azt állítja, hogy tökéletes valami... Ez nagyképűség, valamit a legtökéletlenebb állapot... Egy szubsztancia (legyen az ember, kiskutya, esemény, történés, tudományág, vagy bármi) addig a legtökéletesebb, amíg törekszik, változik, és a tökéletesség megvalósítása felé tart... (hiszen a legtökéletesebb szubsztancia a változás), amint kijelenti azt, hogy ez tökéletes, onnantól kezdve elérte a legtökéletlenebb állapotot...
Ráadásul a tudományos bizonyítás kritériumai nem véletlenülé vannak... Ide tartozik, hogy (ahogy Albert Einstein is megmondta) őrültség azu, amikor 1000szer csinálod ugyanazt a kisérletet ugyanűgy, és azt várod, hogy más eredmény jöjjön...
ma 10:19!
Először is nem ironizálás, és végkép nem hittétel...
Csak szubjektív idealista megközelítése a dolgoknak... Nem objektív materialista, mint az ide író ezoterikusoké... A magyarázat egyszerű... Van egy igazság (meg van a többi, de ettől tekintsünk el)... Aztán jön valaki, mert tapasztalt valamit, és rá akarja erőltetni az igazságfeltételezését... Mondjuk lát egy fénycsóvát, amit nem tud megmagyarázni (ez a része a tapasztalat)... Erre akarja ráfogni, hogy földönkívüli... (ez az igazságrésze)... Ez a materializmus...
Az idealista a másik véglet lenne, és a bizonyíték résszel próbálja alátámasztani a feltevését...
A fenti példában a kiindulási alap, a kiindulási igazság, (amely nem az lett volna, hogy a változás=tökéletesség, hanem az, hogy a pozitív irányú változásra való törekvés ami maga a tökéletesség)... Ezen a vonalon elindulva a fejlődés a bizonyíték arra, hogy jó irányban haladunk... Persze néha vannak kétségek, hogy ez jó, és ezt az irányt kellene-e követni... Itt nem feltétlen a technikai újjításokra kell gondolni, hanem sokkal inkább a társadalmi eszme, a társadalom morális változásaira, mint pl az emberi jogok nyilatkozata, az egyenlő elbírálás, és mindazon törekvések, melyek ezeket segítik elő... Nem feltétlenül a liberalizmusra kell ebben az esetben gondolni, és végképp nem arra amit ma csináltak belőle, hanem sokkal inkább arra, hogy az emberi elme mennyire el tud szakadni a hiedelmektől, és mennyi csodát képes maga véghezvinni a maga egyszerű eszközeivel... Élve azzal az elmélettel, miszerint egyetlen pillangó egyetlen szárnycsapása elindíthat egy tornádót... Ezen a vonalon elindulva egyetlen hang is kihallatszódhat 6milliárd egyéb hang közül... Ez a szépsége a dolognak...
Kedves "szubjektivistázó"!
Jól kiforgattad a szavaimat, és kb. tízszer annyit írtál róla mint én.
Nem mondtam, (nem is gondoltam) hogy az ezotéria tökéletes és a tudomány hiányosságaira is azért mutatok rá, mert szeretem. És azokat is szeretem, akik keresik az igazságot (ezért olvasgatok itt is hébe-hóba) de sohasem hiszek annak, aki azt állítja, hogy megtalálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!