Miért hisz annyi ember a bibliában és e mellet mégsem hisz semmi féle mágiában, jóslásban, termézset felettiben? Illetve mért hiszik hogy Isten igazságos és egyenlően szeret mindenkit?
Nem azt mondom, hogy mindenféle hitet elutásítok és a varázslásban hiszek, mert eggyértelműen nem tudom bizonyítani se Isten, se a mágia létezését vagy hamisságát sem. De ha Isten létezik nem értem mágia mért ne létezhetne. Illetve ha létezik, hogy mondhatnánk rá, hogy igazságos mikor ő teremtett mindent és az embereket mégis minden felé helyezett a földön. Nekem ez eggyértelmű kivételezésnek látszik. Ha az embert és az állatokat is ő teremtette az állatokat is ugyan úgy szeretnie kéne és nem kellett volna föléjük emelni az embert.
Ezen felül kérdőjelezzük meg a logikát a két jelenség elterjedettsége között. Ti minek örülnétek jobban? Egy felsőbb, mindenható lénynek aki eldönti mi jó és rossz vagy egy természetfeletti erőnek ami segitheti az életed napjait? Isten vagy mágia?
Kérdező ezt rosszul tudták mivel Jézus csoda tételeit ő maga csinalta mivel isteni eredetű volt rendelkeznie kellett saját hatalommal hisz akkor mi értelme isten gyermekének nevezni...
És ahogy irták a mágia nem feltétlenül csak istenhez köthető ezért sem szerepel olyan fontos Helyet a kereszténységben mivel származhat a gonosztól vagy más vallásoktól... attól még isten teremtette ugyan úgy mint a satant is és őt sem imádja a keresztény ember...
ezért mondják úgymond istent igazságosnak mivel nem csak egyik oldalt hozta létre hanem mindkettőt! Sőt még egy közép utat is!
Az igazságosság amire te gondolsz ott fog kezdődni amikor az ember meg hal és tényleg minden jó és rossz cselekedete el lesz számolva...! Úgymond a mai világban isten egy olyan világot teremtett amiben nem muszáj őt imádni! Nem muszáj kereszténynek lenni! Nem muszáj erényesnek és jónak lenni! Teljes mértékbe az embereknek a kezébe adta az irányítást! Azonban mindneki felelni fog minden tettéért a halála pillanatában! (Ha azt mondjunk isten valóságos akkor ez a gondolat menet szerintem bőven helytálló!)
Mellesleg nem kereszténynek lenni az valószínűleg nem bűn... azonban hogy miket csinálunk az már az (erőszak, káosz, hazugság, stb stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!