Ez mi? Miért van az, hogy időnként tudom, hogy ébren vagyok, de mégsem tudok felébredni?
Szóval kicsit érthetőbben:
Mondjuk, álmodok valamit. Ilyenkor rendszerint valami zavaró, nyomasztó történetet, ami egy ideig teljesen álomszerű, majd mivel szeretnék kijönni belőle, sikerül is tudatomra ébrednem, tehát rájövök, hogy csak álmodom. Valamiért nem jut eszembe tudatos álmot kreálni belőle és amúgy is túl ébernek érzem hozzá magam, érzékelem a valós környezetem, az ágyat magam alatt, stb.. viszont az álom nem enged. Hiába mondogatom magamnak, hogy ébren vagyok, de hiszen ébren vagyok! Nem tudok visszajönni, nem tudom kinyitni a szemem és az álomkörnyezet is nagyon reális marad. Tehát mintha két tudatállapot közt ragadtam volna. Ilyenkor van, hogy ütöm a falat, meg próbálok nyöszörögni hogy ébresszenek fel. De még sosem kérdeztem meg, hallottak,e valamit a másik szobában. Nekem nem tűnik alvásparalizisnek, bár olyanom is volt sokszor.Alváaparalizis közben csak bénultságot szoktam érezni, de a valós környezetemen kívül olyankor mást nem látok, tehát nekem nincs közben álmom.
Tudatos álmaim is voltak már, azokat meg nagyon könnyű sajnos szétverni és az érzés is más. Az kellemes, ez viszont valami borzalmas. Ilyenkor mindig úgy érzem, sosem tudok visszajönni a valóságba .
Azt gondolom alvásparalízis. Szerintem többféle van, legalábbis nekem többféle van.
Azt vettem észre, hogy ahogy idősödöm, változik az alvásparalízis jellege.
Pl. egy két éve álmomban álmodok és ott van paralízisem. Mikor sikerül kijönni belőle megnyugszom de valami furcsa és aztán mikor tényleg felébredek, akkor jövök rá, hogy álom az álomban volt.
Vagy nagyon ritkán testen kívüli élményem (álmom) van paralízis után.
Fiatalabb koromban volt az a tipikus bénult-halálfélelmes paralízis ami általában le van írva.
Szóval ezekből gondolom, hogy sokféle alvásparalízis van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!