Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Alvásparalízisre az is hajlamo...

Alvásparalízisre az is hajlamos aki még soha nem élt át ilyet?

Figyelt kérdés

Én egy elvetemült horror rajongó vagyok, de soha az életemben nem éltem még át ilyet. Pedig mikor eszembe jut akkor megijedek tőle és lefekvéskor is kínoz a tudat, ugyanakkor mégsem éltem át még soha ilyet. Erre bárki bármikor hajlamos? Tehát eddig ha soha nem volt, előfordulhat, hogy majd pont ma lesz?

19

2020. máj. 14. 02:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy erre valaki genetikailag hajlamos lehet-e. De az tuti, hogy vannak bizonyos faktorok, amik bárkinél kiválthatják. Ez általában a rendszertelen alvás, alváshiány, fáradtság, esetleg nem teljes sötétségben való alvás és a hátonalvás.

Nálam úgymond mindig "bevált", ha előző éjjel alig aludtam valamit, korán keltem, és délután lefeküdtem a hátamra napfényben szunnyantani 2-3 órára. Nem direkt csináltam, így alakult a szitu, de az esetek 85%-ában volt paralízisem.

Egyébként kb 16 éves koromig sosem volt, egyszer sem. Lehet azért, mert addig még volt egy viszonylag normális alvási rutinom.

2020. máj. 18. 03:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!