Alvásparalízisre az is hajlamos aki még soha nem élt át ilyet?
Figyelt kérdés
Én egy elvetemült horror rajongó vagyok, de soha az életemben nem éltem még át ilyet. Pedig mikor eszembe jut akkor megijedek tőle és lefekvéskor is kínoz a tudat, ugyanakkor mégsem éltem át még soha ilyet. Erre bárki bármikor hajlamos? Tehát eddig ha soha nem volt, előfordulhat, hogy majd pont ma lesz?
19
2020. máj. 14. 02:55
1/11 anonim válasza:
Hát figyelj, mindenki úgy kezdte, hogy még soha életében nem tapasztalt ilyesmit. Azok is, akik később aztán igen. Mi azt nem fogjuk tudni megmondani előre, hogy lesz-e részed hasonló "élményben" (traumában) valaha.
2/11 anonim válasza:
Velem egyszer történt ilyen az is pár másodpercig, elég ijesztő volt és annak ellenére, hogy jó sok éve történt még mindig emlékszem rá. De nem valami feldolgozhatatlan trauma inkább csak megijedtem először aztán ennyi. Azóta és azelőtt se történt velem hasonló.
3/11 anonim válasza:
Akinek van, ő is valamikor valahogy a nulláról (azaz előtte nem voltról) kezdte.
Senki nem született gyakorlott alvásparalízisesnek...
4/11 ASegélyember válasza:
Haveromnak volt egyszer 6 évesen, azóta nem volt neki.
5/11 anonim válasza:
Bármiről van szó, a kifejezés, hogy "hajlamos" rá orvosilag teljesen független attól, hogy volt-e már neki konkrétan, vagy sem.
Lehet úgy akár hajlamos rá, hogy közben soha nem történik meg.
6/11 anonim válasza:
Ja, és fordítva is igaz: attól, hogy van egyszer, még nem leszel rá hajlamos...
7/11 anonim válasza:
Kisebb koromban volt, ahhoz képest annyira nem ijesztő, ki lehet bírni. Kb.1 percig tartott, ezt úgy tudom, hogy viszonylag hosszú.
8/11 anonim válasza:
Ez pár másodpercig tart, nem egy horrorbaillő élmény. A horrorba illő az éberálom. Az alvási bénuláshoz nem hajlam, inkább sok stressz váltja ki vagy napi több kisebb alvás. Valaki ki tudja nyitni a szemét miközben tart, én nem tudtam.
9/11 anonim válasza:
Én meg szeretnék, de eddig csak egyszer volt. Ez van...
10/11 anonim válasza:
En filmzabalo vagyok és a kedvencem a horror thriller. Sokszor van alvasi paralizis em már évek óta szerintme legalább 10 eve ha nem több. De tuti hogy több. 28 vagyok most. Nemtudom mennyire lehet ea valaki hajlamos nálunk a családba mindenki hülyének nézett amikor elmeselem sőt szerintem elsem hitték, szval fogalmuk sincs róla hogy mi ez 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!