Megvilágosodott emberek, ti hogyan álltok azokhoz, akik még tévelyegnek?
"úgy csinálsz, mintha nem is hozzád szólna?"
Egy megvilágosodott ember soha nem csinál úgy, "mintha".
Mivel egyszerűen nincs értelme reagálnia ilyen dolgokra, ezért nem is reagál rájuk. Nem azért, mert eljátssza, hogy nem érdekli, hanem mert ténylegesen nem érinti meg. Olyan, mintha hozzá se szólnának. Persze ha olyan téma kerül előtérbe, ami által értelmét látja megszólalni, akkor megszólal. A legtöbb ember csak azért beszél, csak azért mond valamit, hogy mondjon valamit. Csak figyeld meg magadon, hogy te is hányszor mondasz csak azért valamit, hogy mondj valamit.
Miért ne reagálnának rá? De csak olyan mértékben, aminek van értelme. A gyűlölködésnek, az idegeskedésnek, az anyázásnak pl nincs értelme. Egy megvilágosodott ember egy percig sem idegeskedne amiatt, hogy valaki ellopta az autóját. De ez nem egyenlő azzal, hogy önként átadja a slusszkulcsot.
"De annyira belém van nevelve, "
Na igen, a megvilágosodott emberek pont ezektől a beléjük nevelt programoktól szabadultak meg. Szabadok a programozottságtól. Az illemtől, az erkölcstől, a társadalmi normáktól...stb De az erkölcstől való szabadság nem azt jelenti, hogy embereket gyilkolnak. Nincs szükséged erkölcsös gondolkodásra és programozottságra, hogy ne bánts más embereket.
#24:
ez nekem legegyszerűbben kb. úgy írható le (hogy én is megértsem), hogy viselkedj úgy és tedd, amit akarsz az első ösztönöd szerint.
És ha nem tudom rögtön eldönteni, hogy milyen szándékkal közelít valaki, például akár nyitott is lennék, ha úgy érzem, hogy segítséget kér (engem általában segítségkéréssel lehet behúzni hülye helyzetekbe), de aztán beszélgetés közben derül ki, hogy csak egózni akart ő is, akkor hátraarc és nézzem levegőnek miután váltottam már vele néhány szót?
A magam részéről, nem gondolok magamról semmi ilyesmit. Ez a többi fölé helyezne, pedig egy ember se több, vagy kevesebb, mint a társai.
Inkább megadom a tiszteletet, úgy értve, hogy nem személyeskedek és nem színészkedek, nem beszélek fölöslegesen stb. Így mások is így állnak hozzám.
Azt az embert, aki nem akarja, hogy "fölébresszék", nem tudsz mit kezdeni, és annyira nem is javallott, hiszen így még messzebre lököd.
Aki pedig akar, az meg fogja találni az utját, akár egy emberen keresztül, akár egy másik úton.
Nyilván a kérdés, amit mindenkinek fel kell tennie magában, mindig:
"Vajon nem egy újabb álomba élte-e bele magát?"
Majd rájönnek.
Én a megvilágosodottakhoz is így állok, mint felemelkedett. Sőt még magamhoz is így állok mint porszem a fentiekhez képest.
Jót játszunk... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!