Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye, hogy egy...

Mennyi az esélye, hogy egy virtuális valóságban vagyunk, és minden egy program? Mit gondoltok erről? Miért találták ki ezt?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 30. 21:43
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Én nem kezelem kész tényként. Le is írtam hogy ÉN azt tartom a legvalószínűbbnek mert abban van a legtöbb logika.

Megkérdezném de még mindig nem a hittel van a baj hanem azzal ha tényként veszed azt ami nem több egy feltételezésnél

2020. máj. 5. 20:45
 32/37 anonim ***** válasza:
Hát nekem eléggé úgy tűnik, hogy te is tényként kezeled. Akkor vegyük úgy, hogy feltételezzük mind a ketten a magunk véleményét.
2020. máj. 5. 23:36
 33/37 anonim ***** válasza:
59%

"nem tudjuk, akkor is minimum 50% az esélye annak, hogy igazam van"

Ez így nem igaz, és csak azt mutatja, hogy nem értesz a valószínűségszámításhoz.

Más:

ha valamit nem tudunk, és a valószínűséget se tudjuk becsülni, akkor alapból azt kell feltételezni, hogy nincs.

Ez vonatkozik minden halálon túli életre.

2020. máj. 6. 00:06
 34/37 anonim ***** válasza:
#33 Ezzel csak az elfogultságodat bizonyítottad be. Kezdjük ott, hogy nem tudjuk azt, hogy mi van és mi nincs, mi mihez képest van, és mihez képest nincsen. Tehát nincsen viszonyítási alap. Innentől kezdve nincsen értelme a valószínűség latolgatásának, csak a hitnek.
2020. máj. 6. 01:11
 35/37 anonim ***** válasza:

Csak az a gond, hogy hitből létezhet végtelen féle.

Mind pontosan ugyanolyan megalapozatlan, mint a többi.

Tehát akkor az esélyed, hogy eltalálod az 𝐞𝐠𝐲𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧 helyes hitet, az bizony nulla.

És mi van, ha tényleg nem létezik semmi?

Ez is egy lehetőség.

2020. máj. 6. 01:32
 36/37 anonim ***** válasza:
62%

Mégis miért kezelném tényként? Kettőnk közül én beszélek feltételes dolgokról nem te. Én bevallom hogy nem tudjuk mi van a halál után és ez egy tény hogy senki sem tudhatja. Szerinted a mai tudásunkat hogyan szereztük meg a dolgokról? Valaki észrevett valamit amiről támadt egy ötlete hogy ez lehet hogy így meg úgy van és addig kutatott ameddig be nem tudta bizonyítani hogy tényleg úgy van. Csak egy példaként gondolj a gravitációra. Ameddig valamit nem bizonyítunk be addig nem mondhatjuk ki hogy már pedig az úgy van. És mivel a reinkarnációra az égvilágon semmi bizonyíték, magyarázat vagy egyáltalán utalás nincs addig ez csak egy kőkemény feltételezés, főleg hogy még csak semmi alapunk nincs ami alapján ezt feltételezhetnénk.

Ez olyan mintha most azt mondanám hogy a jupiter középpontjában 1millió darab gumikacsa van. Ez is ugyan úgy csak egy logikátlan, semmiből előhúzott állítás, csak úgy mint a reinkarnáció.

2020. máj. 6. 01:47
 37/37 anonim ***** válasza:

#35 Ott van lehetőség, hogy abban higgy, hogy nincsen semmi, nem tiltotta meg neked senki sem.

#36 Ne kezdjük már újra, mert már ez nagyon fárasztó! Abban hatalmasat tévedsz, hogy nincsen semmilyen utalás nincsen erről, hol élsz te? Hogyha ez így lenne, akkor ez a kifejezés ismeretlen lenne. Még arra sem vagy képes, hogy megértsd, amiket írtam. Tudom, szerinted mindig mindent kitaláltak, már leírtam sokszor, hogy higgy abban, amiben akarsz, én egy pillanatig sem akartalak meggyőzni semmiről. Kérdezd az erről illetékeseket, engem pedig ne fárassz tovább!

2020. máj. 6. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!