Mennyi az esélye, hogy egy virtuális valóságban vagyunk, és minden egy program? Mit gondoltok erről? Miért találták ki ezt?
"a reinkarnáció úgy van megoldva, hogy lehetetlen felfedezni, megtalálni..."
Na, EZÉRT ezotéria.
a hitet azt értem, azzal nincs is baj.
De akkor miért beszél róla mindenki úgy mintha ez egy kész tény és miért hozzák összefüggésbe más dolgokkal?
#14 Ez a kérdés maradhatott volna a tudomány kategóriában, szerintem mind a kettőbe belefér.
Ha már szóba került a reinkarnáció, szerintem azt is el lehet helyezni akár három kategóriában is, ebben, a vallásban, de még szerintem a tudományban is, mert a reinkarnációt is kutatták meg kutatják alaposan.
#15 pont ez az hogy semmi sem bizonyítja.
Egyébként attól még hogy ez a lényege az ezotériának hogy olyan dolgok alapján éltek amikre az ég világon semmi bizonyíték nincs csak elképzelitek (pl reinkarnáció) attól még hiába veszitek kész tényként a dolgot és hozzátok összefüggésbe más dolgokkal. A valóság más lesz. Ez olyan mint hogy elhiheted hogy létezik jézuska meg mikulás meg húsvéti nyuszi de ettől függetlenül a rokonok rakják a fa alá az ajándékot nem pedig a kitalált lények.
Ha ez így jó nektek hát egészségetekre csak nem értem hogy ha a valóságban éltek akkor miért nem valós alapján élitek az életetek? :D nem kötöszködés csak szeretném megérteni
#18 Na akkor most pontokban fogok írni, úgy mint ahogyan néha Nógrádi György szokott beszélni.
1. Egy ilyen szemléletű embernek nem igazán lehet ezt megmagyarázni, de ha már kérdezed, és szeretnéd megérteni, írok pár dolgot.
2. Tudom, hogy neked meg a hozzád hasonlóknak semmit sem jelent ez a szó, de van egy olyan dolog is, hogy megérzés. Emellett vannak logikai érvek is, amikbe nem megyek bele, mert egyrészt nagyon hosszú lenne, másrészt fölösleges egy materiális szemléletű embernek ilyeneket írni.
3. Az, amit írsz, hogy ez a dolog nem igaz, még akkor sem állja meg a helyét, ha a te szemléleted alapján nézzük ezt, mert ugye, amit mondani szoktak a materialisták, hogy "onnan még senki sem jött vissza". Na, éppen ez az, emiatt minimum 50% esély még így is van arra, hogy létezik, nemde? Mert ahogyan a kérdező is utalt rá, arra sincsen bizonyíték, hogy nem létezik.
4. A vallások és ezoterikus tanítások nem úgy jötte létre annak idején, hogy valakik a hasukra ütöttek, mert nagyon unatkoztak. A vallásoknak és az ezotériának egy a gyökere, egy nagy közös ősi tudás. Tudom, hogy neked ez az információ már megbotránkoztató, de te kérted, hogy írjunk már valami magyarázatot a nézetünkre.
5. Ezzel az erővel, amiket írtál, megkérdezhetnéd a pápát, egy muszlim vagy hindu papot vagy a dalai lámát is, hogy miért hisznek abban, amiben hisznek. Szerintem unalmas lenne az élet, hogyha mindenki egyformán gondolkodna.
6. A Mikulás meg Jézuska és húsvéti nyuszi hasonlatod rossz, mert egyértelmű, hogy nem ők hozzák az ajándékokat. A reinkarnáció nemléte viszont csak azoknak egyértelmű, akik így állnak hozzá, mint te.
"onnan még senki sem jött vissza". Na, éppen ez az, emiatt minimum 50% esély még így is van arra, hogy létezik, nemde?"
Köszönjük, Emese.
Ilyen alapon ugye a lottó ötös is minimum(!) 50%?
Mert vagy nyersz, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!