Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az élet egy büntetés?

Az élet egy büntetés?

Figyelt kérdés

Csak mert én minden nap azt kívánom, hogy bár ne léteznék.

Nem azt, hogy bár meghalnék, mert biztos új élet követi a halált, hanem hogy egyáltalán ne léteznék.

2020. ápr. 26. 21:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Te is csak azért szeretsz élni, "MERT". Mindig van "MERT" a boldogságod mögött. Az ilyen boldogság nem igazi boldogság. Csak becsapod magad vele, ideiglenesen elnyomod vele a hatalmas mélységű boldogtalanságod, amiről talán nem is tudsz, annyira nem veszel róla tudomást.

Én is szeretnék élni, ha lenne annyi pénzem, hogy egész életemben azt csináljak, amit akarok. Akkor én is tudnék okot találni, hogy miért szeretek élni, nekem is lenne "MERT"-em.

2020. ápr. 27. 16:20
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Igen, a boldogsághoz kell egy ok hogy miért vagy az. Ha nem történik semmi ami boldoggá tegyen akkor miért lennél az? Nem várhatod el hogy boldog legyél enélkül csak úgy. Valami olyannak kell történnie amit élvezel, jó érzéssel tölt el stb..
2020. ápr. 27. 17:33
 13/18 A kérdező kommentje:

Tényleg? Gyerekként önfeledten boldog voltál, pedig nem volt oka. Hogy lehet?

2020. ápr. 27. 18:10
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

10-es vagyok. Igen, azért szeretek élni MERT csak lefárasztanám magam azzal ha folyton a nyűgjeimen hintáznék egy sötét sarokban, MERT fárasztó lenne azon nyavalyogni "de most miért vagyok itt?" és MERT igenis vannak dolgok amiket szeretek, még ha nem is olyan nagyok. Igen, én a kávét hoztam föl mert ha az megszűnne az fájna, igen a kaktuszaimat hoztam példának mert ha egy is kipurcan azt én sajnálom. Egy szóval nem azt mondtam hogy boldog vagyok, hanem vannak dolgaim amiket szeretek és örülök hogy vannak. Ilyen pl a kertünk, amit minden tavasszal televetek virágmaggal mert szeretem nézni ahogy életre kelnek és kifekszek a fű közepére nyaranta és élvezem hogy a bőrömet süti a nap. Élvezem a falusi levegőt és a madárdalt. Itt nőttem fel és csak azóta értékelem ezt mióta rájöttem, képtelen lennék városban lakni mostani fejjel. A dolgaid értékét csak akkor veszed észre amikor rájössz hogy elvesztheted és pazarlás lenne köztük letargiába süllyedni amíg nincs nagyobb baj.

Nem tudom miért, de nekem rossz érzés másokat rosszkedvűnek látni, de az együttérzésem utolsó cseppje is elszáll amikor passzív-agresszíven magyarázza meg valaki miért kéne nekem rosszul éreznem magam csak azért, mert ő másképp lát dolgokat. Elnézést kérek amiért alapvetően már átestem a tinikori letargiámon és vannak dolgaim amiknek örülni tudok.

2020. ápr. 27. 18:38
 15/18 anonim ***** válasza:
87%

#13 az volt az oka gyerekként hogy boldog voltál hogy nem volt semmi dolgod csak játszanod kellett és szórakoznod és főztek rád, mostak rád, vettek neked ezt azt, foglalkoztak veled a szüleid stb.

Nem kellett pénzügyekkel, munkával, más emberekkel, politikával stb. stb. foglalkoznod. Tömérdek szabadidőd volt és azt csinálhattad ami jól esett.

Szerinted azok a gyerekek akiket pl. dolgoztatnak vagy azok akiknek nehéz sorsuk van (pl. afrikában) ők mennyire boldogok?

2020. ápr. 27. 19:34
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem gondolnám büntetésnek, a 3-as válaszolóval értek egyet többé-kevésbé. Egyébként, ez a "Semmit nem tudsz rólam" c. védekezőállás biztos segít megtalálni a boldogságot. Csak mondom.
2020. ápr. 27. 22:55
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
UPDATE: Szerintem depressziós vagy es pszichiaterhez kéne fordulni.
2020. ápr. 27. 22:59
 18/18 anonim ***** válasza:
90%
A hetes vagyok, szomorú dolgokat írtam le, de ezen nem tudom, hogy mi értékelnivaló van! Mi a francnak nulláznak le valakit egy ilyen kérdésnél? Ezt érzem, sajnos ez van. Nem én akartam ezt, ugyan ki a fene akarná magának, hogy tönkremenjen az élete?! És mégis nulláznak a hülyék.
2020. ápr. 27. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!