Hogyan alkalmazzátok a vonzás törvényét? Mit gondoltok a TITOKRÓL?
Túlmisztifikált izé.
Vegyünk két ellentétes állítást:
1. Amit szeretnél, inkább arra tartasz
2. Amit szeretnél, inkább attól elfelé tartasz.
A második akkora marhaság, hogy képtelenség eléggé hinni benne ahhoz, hogy vágyaid ellenére való irányokba sodródj miatta. Hosszabb távon nyilván a gondolataid szabta irányokba tartasz inkább, nem pedig össze-vissza lézengsz, hacsak nem a gondolataid is ugyanazt teszik.
Pepitában is ilyesmi, csak kicsit keményebb. Amilyenné szűkíted a világodat a korlátolt gondolkodással, pont olyan szűkké is válik számodra. Tehát óvatosan ám az egy-egy dologra vágyakozással! Először szánjunk már rá heteket vagy hónapokat is akár, hogy magát megismerje, aki mentálisan szeretne valami önmeghaladó projektbe fogni. Persze nem kötelező. Az egyensúly nem borul fel senki miatt.
Van benne valami, mert szakmából, mikor vizsgáztam nem tudtam csak egyetlen egy tételt. Arra koncentráltam, ahogyan a könyvben is olvastam s lám azt is húztam ki. 100%-os lett. :)
Nem csak optimizmus kérdése ez, hanem felfogás kérdése is. Ha úgy állsz a dologhoz, hogy ez csak megint egy népbutító őrület, akkor felesleges is foglalkozni ezzel.
szkeptikusoknak: pozitív gondolkodásmódra tanít, ami pedig egyértelműen tudat alatt is jobban ösztönöz, a vágyaid eléréséhez. Ha teljesen tudatodba vésed a vágyad, hogy igazából már a tiéd, az agy elkezd dolgozni és ismételten tudat alatt cselekszik egy bizonyos szinten a vágyai eléréséhez.
De én már tapasztaltam kissebb dolgokban gyakrabban, véletlenekben, h. ha pozitívan állok vmihez jobban összejönnek a dolgok, de ha negatívan állok hozzá csakeltemet, amiből nehéz magamat kiásni.
Felháborodóknak: én istenhívő ember vagyok,mégis egy részét elhiszem a dolgonak, de persze nem mindent. Szerintem ez nem szól Isten ellen, bár előfordulhat, h. ha vki elkezd magában hinni (mert ez erre is tanít) akkor talán kissé háttérbe szórítja a felsőbb erők irányításának gondolatát. Én szeretem Istent és hiszek a vonzás törvényében is, de mindkettőben vannak fenntartásaim. Ennyi erővel a buddhizmust vagy akármit is lehetne ilyen felháborodottan kezelni...
ha ellentmondásos dolgokat írtam, előfordulhat, mert fáradt vagyok:D
tegnap 23:55!
A vallás és a Biblia nem takony, hogy a saját szád ízére formáld, és facsard ki...
Soha senki se mondott olyat, hogy ne bízz magadban, mert Isten majd megteszi helyetted... Ez az titok meg vonzás és voltaképpen az egész ezoterika egy hatalmas nagy humbug, ma meg már üzlet...
Soha nem tiltotta a vallás, hogy bízz magadba... Sőt...
Egy-két állítás, ami ezt alátámasztja:
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
Magad uram, ha szolgád nincsen...
És még lehetne sorolni naphosszat a szólásokat, idézeteket...
Az meg már eleve téves feltételezés, hogy a világunk, ami egy teljesen zárt rendszer (továbbiakban természet) bármi is fölötte álljon... ergo természetfeletti lények nincsenek...
Maga a pozitív hozzáállás nem segít semmit se... Pedig én tényleg tanultam éptörire... könyvvel és kávéval keltem és feküdtem volna ha tudok a sok kávétól... Aztán mégis kivágtak, mint a taknyot... Pedig fél órát stand uppoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!