Meditáció közbe mire gondoltok? Mire kell gondolni?
Ahogy a 10.47 irta, közben hagyom ellazulni magamat. Tehat nem "akarok" ellazulni, hanem hagyom, hogy egyre lazabb legyek, es amennyire sikerül, sikerül. (Idövel majd egyre jobban, kesöbb pedig kialakul egy ellazult allapot, amit kesöbb majd felismersz, es tudod, hogy na mar meditacios szinten vagyok.)
Gyakran hallani, hogy "kiüresitem a gondolataimat", ezalatt azt ertik, hogy amikor hagyod magad ellazulni, de zavaro gondolatok merülnek fel benned (pl. valaki negativ viselkedesen kezdessz el agyalni, vagy serelmek, vagy bosszankodsz vagy barmi, ami zavarja hogy ellazulhass), akkor ezeket eltolod magad elött, hagyod tovabbmenni. Pl. mint egy filmkockat. Szerintem az elsö erre gondolt.
En a lelegzetemre szoktam figyelni vagy a (lassu) zene ütemere, vagy a pozitiv gondolatokra, amiket elöre felveszek, a vezetett meditaciohoz kaphato CD-khez hasonloan.
A meditacio lenyege, hogy lecsendesitsd az elmedet a zavaro gondolatoktol. Ez eleinte nehez, de ugy lehet elkepzelni, mint egy forgalmas autopalyat, az autok jonnek-mennek. Ha egy gondolat felmerul benned, akkor csak koncentralj vissza magadra. en peldaul a kezemre szoktam, mindig erzek benne bizsergest, energiat.
Amugy nem tudom, hogy hallottal-e Osho aktov meditacioirol, de a lenyeg az, hogy ha elobb "kifarasztod" a testet, utana konnyebb az elmenek is lecsendesulni.
Hangsulyozom, hogy eleinte nehez, kb egy masodperc, de ahogy gyakorolsz ugy fognak nyulni ezek az csendes idoszakok. Sajat tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!