Tudatalatti blokkok, félelmek oldására milyen technika, konkrét szakember hozott eredményt?
Technika esetén legyél szíves leírni is kérlek.
Hogyan keresed meg a gyökeret, és hogyan tudod átalakítani(vagy milyen fázisai vannak)?
Köszi
Nem a kérdezi vagyok, de köszönöm én is a válaszokat.
Biztos én vagyok az értetlen, de mi az a jelenlét?
Arra gondolok, hogy mosogatok, és az legyen tökéletes?
Mindig ilyen béna példákkal jövök,de talán így egyszerűbb megertenem.
Megegy kérdés.
Nem azonosulok a gondolattal, azt jelenti, hogy N gondolok rá?
Olyan nehéznek tűnik.
"Arra gondolok, hogy mosogatok, és az legyen tökéletes?"
Nem, hanem hogy mosogatás közben a figyelmed 100%-ig a mosogatásra irányul, és nem az olyan gondolatokra, mint hogy mi volt tegnap, vagy mi lesz holnap. Tehát a jelenbe. Maga a gondolkodás visz el a jelenből, tehát akkor vagy jelen, ha nem gondolkodsz. Az elme őrként való felügyelése a jelenlét.
A jelen amúgy az alapállapotod, tehát a jelenért nem tehetsz semmit. Azért tudsz csak tenni, hogy az elméd ne vigyen el a jövőbe vagy a múltba a különböző gondolatokkal. Az emberek folyamatosan felesleges dolgokon gondolkodnak ahelyett, hogy átélnék a jelent... Képesek napokig, hetekig azon gondolkodni, hogy ez vagy az mit tett velük, hogy mit kell majd csinálniuk. Folyamatosan kivetítik magukat a jövőbe vagy a múltba. Pedig egyik sem létezik. Ezek csak gondolatformák az elmében.
"Nem azonosulok a gondolattal, azt jelenti, hogy N gondolok rá?"
Nem. Semmi baj sincs a gondolatokkal. Ne állj nekik ellen. Ahogy jöttek, úgy menjenek. Ne is törődj velük. A gondolattal való nem azonosulás valójában annyi, hogy felismered a gondolatot, de nem csinálsz problémát a létezéséből.
Köszönöm a válaszokat.
Olvastam egy könyvet, plussz a segítséggel, hirtelen megértettem mindent.
Hihetetlen.
Egy mázsás sulytil szabadultam meg.
Mégegyszer nagyon nagyon köszönöm a segítséget, és a türelmet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!